Avukat - yazar İrfan Sönmez, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasıyla ilgili "Zulmün, pervasızlığın, hukuksuzluğun da bir sınırı olur. Hiç bir sınır, hiç bir ölçü kalmadı. Gazetelere televizyonlara kayyum atayabilirsiniz ama unutmayın vicdanlara kayyum atayamazsınız." dedi.

Twitter üzerinden tepki gösteren Sönmez, şu ifadeleri kullandı:
"Bütün tv’ler onun olacak, bütün gazeteler onun olacak, bir de bu düzene 'demokrasi' diyeceğiz. İktidarlar özgüvenini kaybettikçe muhalefeti sustururlar. PKK güneydoğuda farklı fikirlere söz hakkı vermiyor, iktidar batıda. İpek Grubu'na yapılanın doğuda PKK’nın yaptığından farkı yoktur. İpek Grubu'na kayyum atanması hukuk kisvesi giydirilmiş gasptır. İpek medyayı susturamayınca kayyum aracılığıyla yönetime el koydular. Bu hukuk değil; gasp. İktidar, demokratik yollarla mücadele yolunu kapatarak toplumu yasa dışı yollarla mücadeleye itiyor, bunun sonu çatışma ve kaostur. Başkasına yapılan haksızlığa göz yuman kendisine haksızlık yapılmasına davetiye çıkarır."

Avukat Sönmez, açıklamasının devamında ise "İşte AKP’ye niçin oy verilemeyeceğinin bir başka gerekçesi. Bugüne kadar hangi dönemde gazetelere tv’lere el konuldu? Vicdanları bu kadar kanatan bir iktidar er geç maşeri vicdanın duvarına çarpar. Kayyum kararı daha hala AKP’den umudu olanlara bir ikazdır. Bu yol zulme çıkar destek olan vebaline ortaktır." şeklinde konuştu.