Günün Mağdurları Derneği'nin kurucu üyelerinden Avukat Kemal Şimşek, Koza İpek Grubu bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının hukuk dışı bir uygulama ve mahkeme kararının ötesinde siyasi bir karar olduğunu söyledi.

Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. Bugün ve Kanaltürk binasına gelen Avukat Kemal Şimşek, Günün Mağdurları Derneği adına hazırlanan açıklama metnini okudu.

Koza İpek Grubu’nun uzun bir süredir mali denetim geçirdiğini ve herhangi bir yanlışlığın tespit edilemediğini hatırlatan Şimşek, açıklamasında şunları söyledi: "Grubun medya organlarının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için her kesim ve görüşten düşünceye açık bir yayın politikası izlediği, bu yönüyle de düşünce ve ifade özgürlüğüne önemli katkı sağladığı bilinmektedir. Bu nedenle hukuki ve meşru bir gerekçe olmaksızın İpek Medya Grubu’na yapılan bu uygulamayı düşünce ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir darbe olarak görmekteyiz. Aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğünün de engellendiği göz önüne alındığında, bu uygulamanın sadece ilgili medya kuruluşlarını değil, tüm halkımızı ciddi şekilde mağdur ettiği anlaşılacaktır. Mağdurun kimliğini sormadan, bütün mağduriyetlerin karşısında olan Günün Mağdurları Derneği olarak, yapılan bu hukuksuzluğun da karşısında olduğumuzu, şiddetle kınadığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz."

Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasına gerekçe olarak hazırlanan bilirkişi raporuyla ilgili soru üzerine avukat Şimşek, "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir hukuk sisteminde kanuna, nizama dört dörtlük uydu diye, mükemmel bir şekilde uydu diye bunda bir şaibe arayan bir sistem, bir mantık göremezsiniz. Artık zihinleri zorlayan bir şekilde akıl tutulmasının da ötesinde bir konu bu. Tümüyle hukuk dışı. Burda aslında hukuk konuşulabilecek bir ortam kalmadığının da açık bir göstergesi. Nitekim tayin edilen kayyumların da insanların gözünün içine soka soka, tabiri caizse yandaş kesimlerden seçilmesi bunun artık bir mahkeme kararının da ötesinde mahkeme aracılığıyla siyasi bir karar olduğunun da tescilidir." ifadelerini kullandı.