Hatay Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Muhammet Çakır, Hakkari-Dağlıca ve Iğdır’da yaşanan terör saldırılarını kınadı.

Başkan Çakır yayınladığı mesajda Dağlıca’da 16 askerin, Iğdır’da da 14 polisin terör örgütü üyeleri tarafından şehit edilmesinin Türkiye’nin yüreğini dağladığını ifade etti.

‘Ülkemizin, milletimizin dirliğine, birliğine, beraberliğine; huzuruna, barışına yönelik gölge düşürmek isteyen terör gruplarının yapmış olduğu çirkin saldırıları esefle kınıyoruz’ diyen Hatay Denge Hukuk ve Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Muhammet Çakır, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti bugüne gelinceye kadar birçok badireler atlatmış, şehitler vermiş ancak teröre geçit vermemiştir. Ülkemiz üzerinde çok ciddi oyunlar oynandığını çok iyi biliyoruz. Ancak, Türk milleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ve coğrafyamız üzerinde oynanmak istenen oyunlara izin vermeyecektir. Şehit olan askerlerimize, polislerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ülkemizin birliğini, dirliğini, huzurunu bozmak isteyenlere geçmişte izin vermediğimiz gibi bugünde bu millet asla fırsat vermeyecektir. Tam tersine bizi millet olarak daha da kenetleyecektir. Her zaman söylediğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur. Bugün bir olma, diri olma günüdür.”