Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonu sonrası tutuklanan polislerin avukatlarından Kemal Şimşek, Çağın Mağdurları Derneği’nin resepsiyonunun gerçekleştirileceği otele baskı yapıldığını yazdı. Dün de derneğin kurucularından eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç gözaltına alınmıştı.

Avukat Kemal Şimşek, Çağın Mağdurları Derneği’nin açılışı öncesi Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Açılış için resepsiyonun yapılacağı otele baskı yapıldığını duyuran Şimşek, hesabından şu tweetleri attı:

1-Kurucuları arasında olmaktan onur duyduğum @cagmagdurlari derneği açılışı için bu gün tüm hazırlıklar tamamlanmıştı.

2-Dün son hazırlıklar yapılırken dernek kurucu başkanımız @nazmi_ardic beyin hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını öğrendik.

3-Buna rağmen açılışın yapılması için hiç tereddüt gösterilmeden yapılacak işlere devam kararı alarak davetlilere ulaşmaya çalıştık.

4-Ancak, bu gün geldiğimiz noktada akşam açılış yapacağımız otel yönetimine ciddi baskılar olduğunu öğrendik.

5-Başkanımızın gözaltına alınarak açılış resepsiyonunun iptali için otel yönetimine baskı yapmak, hangi korkunun ifadesidir sormak isteriz?

6-Mağdurların sesi olmak için yola çıkan bir derneğin bizatihi mağdur olması, onun amacının meşruluğunu gösterir.

7-ne kadar düşünsek de böyle bir açılış nasip olmazdı. kuruluş amacına uygun böyle bir açılışa katkısı olanlara teşekkür etmek lazım.