Elazığ’da FEM Dershaneleri'ne yapılan polis baskınına tepki gösteren Avukat İrfan Sönmez, "Türkiye genelinde yapılan ve bizim cinnet operasyonu diye nitelendirdiğimiz operasyonların bir parçası Elazığ’da yapılıyor. Elinde kalemden defterden başka bir şey olmayan insanları baskı altına almak isteyenler er geç duvara çarpıp geri döneceklerdir.” dedi.

Sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından Elazığ’da FEM Dershaneleri'ne yapılan polis baskınları ile ilgili konuşan İrfan Sönmez, şu ifadeleri kullandı: Türkiye genelinde yapılan ve bizim cinnet operasyonu diye nitelendirdiğimiz operasyonların bir parçası Elazığ’da yapılıyor. Elazığ’a 29 senedir hizmet eden binlerce gencimizin üniversitelere girmesine vesile olan doktor savcı hakim olmasına zemin hazırlayan bir müessese. Tamamen intikam nedenleriyle baskı altına alma düşüncesiyle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından aranmaktadır. Verilen arama kararında makul şüphe üzerine arama izni verildiği ifade edilmiştir. Aslında dünyanın hiçbir hukuk sisteminde makul şüphe diyerek insanları töhmet altına almak baskı altına almak ve hukuki yaptırıma muhatap tutmak mümkün değildir. Bu müessese Elazığ’a çok şey kazandırmıştır. Burada bulacakları tek şey kalemdir kitaptır. Geçmişte başarılı olan öğrenciler ile ilgili bilgilerdir. Burada bekledikleri hiçbir şeyi bulamayacaklardır. Geçmişi başarı ile dolu bir eğitim müessesinde bulabilecekleri şeyleri bulacaklardır. Arama gerekçesinde ticari defterlerle vergi ile ilgili bir takım tetkiklerin yapıldığı ifade edilmektedir. Bu amaçla arama kararı alındığı belirtilmiştir. Halbuki daha birkaç gün önce bu husus ile ilgili bu kurum denetim geçirmiştir müfettişler tarafından ibra edilmiştir. Bütün evraklarının tutanaklarının belgelerinin vergi usul kanununa uygun olarak tutulduğu kabul edilmiştir. Buna rağmen arkadan tamamen baskı oluşturmak Türkiye genelinde yapıldığı gibi muhalefeti sindirmek korkutmak maksadıyla bu operasyon yapılmıştır.”

“Türkiye bu baskılara boyun bükmeyecektir.” diyen Sönmez, şöyle konuştu: "Elinde kalemden defterden başka bir şey olmayan insanları baskı altına almak isteyenler er geç duvara çarpıp geri döneceklerdir. Türkiye kimsenin babasının mülkü değildir. Türkiye’de cemaat üzerinden muhalefeti susturmak Türkiyeyi tek adam yönetimine götürme istikametinde bir gayret sezilmektedir. 17-25 Aralıktan sonra hukuk askıya alınmıştır. Kuralsızlık kural halini almıştır. Hiç kimse bu baskılar altında diz çökmeyecektir. Bugün cemaate yarın başka gruplara dönecektir. Vatan coğrafyası üzerinde yapılan hesapların hepsini geri çevireceğiz. Buruşturup çöp tenekesine atacağız. Ve bu müesseseleri de yaşatacağız. Hukuk içerisinde kalarak yaşatacağız. Elazığ’ımıza hizmet ederek yaşatacağız. Türkiye'mize hizmet ederek yaşatacağız.”