Avukat Ömer Turanlı, bugün öğleden sonra sivil bazı polislerin ofislerine baskın yaptığını söyledi. Hiçbir baskıdan ve yıldırmadan korkmadıklarını belirten Turanlı, “Ofisimizin önüne 10 tane değil 150 bin polis gelse biz görevimizi hukuk çerçevesinde yapacağız. Kimse bizi yıldıramaz, baskı altına alıp da korkutamaz.” dedi.

Turanlı Hukuk Bürosu’na bugün organize şubesinden bazı polislerin geldiği ve hakkında gözaltı kararı bulunan Nazmi Ardıç ile ilgili sorgulama yaptığı öğrenildi. Konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklama yapan avukat Ömer Turanlı, “Ben ofise geldiklerinde bir şirkette toplantıdaydım. Buraya geldiğimde kapıda ve ofisin girişinde polisler vardı. Sivil giyimliydiler. İçeri geldim arkadaşlarla konuştum. Organize şubeden geldiklerini öğrendik. Nazmi Ardıç beyi aradıklarını öğrendik. Avukatı olmadığımızı söyledik. Komşularımız da rahatsız oldu. Müvekkilim vardı burada, çalışanlarımızla birlikte tedirgin oldular. ‘Niye ofisimizi abluka aldınız?’ diye tepki gösterince, bekleyen polisler amirlerine yönlendirdi bizi. Amirleri ile konuştum. Bana ‘burası kamu alanı, size izah yapmak zorunda değiliz’ diye yanıt verdi. İçeri gelip aramalarını söyledik. Nazmi beyin biz avukatı değiliz. Yardımcı olabileceğimizi de söyledik. Nazmi bey hayatı boyunca bizim ofisimize hiç gelmemiş. Bunları izah ettik. Bizi böyle baskı altına almaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

'OFİSİMİZİ BASAN POLİSLERLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Mağdur müvekkillerini sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Turanlı şöyle devam etti: “Biz mağdur olan Silivri’de yatan müvekkillerimizi sonuna kadar savunacağız. Hukuk mecrasından çıkmayacağız. Hukuk deyip bu insanları aslanlar gibi savunacağız. Ofisimizin önüne 10 tane değil 150 bin polis gelse biz görevimizi hukuk çerçevesinde yapacağız. Kimse bizi yıldıramaz, baskı altına alıp da korkutamaz. Bu polislerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Yarın itibarıyla ofisimizi abluka altına almaya çalışan bizi baskı altına almaya çalışan insanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Ofisimizin güvenlik kameralarında bu kişilerin eşkâlleri vardır. Meslek şuanda istibdat altında tutulmaya çalışılıyor.”