Selam Tevhid terör örgütünü soruşturan emniyet mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 polisin mahkeme ifadeleri, gözaltına alınmalarının 7. gününde bitti. 21 polisten 4'ü serbest bırakıldı. 17 polis ise tutuklandı. Avukat Ömer Turanlı, "Karar, Çağlayan Adliyesi'nde değil derin dehlizlerde alındı" dedi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Ömer Turanlı, "Tutuklanma sebebi, Türk Ceza Kanunu'nda mevcut, insanları cezalandırıp algı yaratmak için adeta torba bir mantıkla ne varsa hepsini yazdılar. Hepsini de o gerekçelerle tutukladılar. Hükümete darbe, casusluk, terör suçu. 3 tane çok ciddi ve ağır suçlamayla. Bu dosya hukuksuzdur ve hukuk yoktur gibi şeyler söylemeyeceğim. Artık bu dosyaları eleştirmek benim hukukçu kimliğime hakarettir. Bu dosyada hukuktan hiç bir şey yok. Bu karar Çağlayan Adliyesi'nde verilmiş bir karar değildir. Bu karar derin dehlizlerde verilen bir karardır. Bu kararda sadece hakimler savcılar avukatlar adeta tiyatro oynar gibi görevlerini oynuyorlar. Önceden verilmiş kararlar ve verilmiş hükümlerle müvekkillerimiz mağdur ediliyor. Ülke çok kötü bir noktaya gidiyor. Hukukun olmadığı ülkede hiçbir şey olmaz. Şu an hukuk zalimin elinde adeta bir kılıç ve bu kılıç önüne gelen her insanı kesiyor. Kılıcın önünde duran herkes kelleyi veriyor. Zannedersem 15 şubat yıl dönümü. Bu yıl dönümünde birilerine hediye verilmek istendi. Bu hediye de bizim müvekkillerimiz oldu. Türk milleti bu zulmü görsün" diye konuştu.

"UYAP ARIZASI NEDENSE HEP BİZE DENK GELİYOR"

Adliyelerde Cumartesi ve Pazar günleri yoğunluk olmadığına dikkat çeken Turanlı, "UYAP arızası denildi. Ama ne hikmetse UYAP arızası hep bize denk geliyor. Şimdi şu Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gecede UYAP'ta ciddi bir yoğunluk yoktur. Basit sorgu işlemleri olur. UYAP'ta arıza hadisesini inandırıcı bulmuyorum. Derin dehlizlerin kararına göre hüküm veriliyor. Derin dehlizlerde verilen kararlar var hükümler var ona göre hüküm veriliyor. Bu kararlar tarihin çöplüğüne gidecektir" şeklinde konuştu.

"GAFFUR ATAÇ, 9 SAAT BOYUNCA ADETA HAKİMİ SORGULADI"

Kararın önceden belirli odaklar tarafından alındığını savunan avukat Ömer Turanlı, "Hakimler diyor ki sen anlat yazdır bilgisayara. Çünkü karar ve hüküm önceden verilmiş. Şu an sadece figüranlar görevlerini icra ediyor. Hukuksuzlukların peşini bırakmayacağız. Gaffur Ataç'ı dinleyip de Selam Tevhid örgütüne sözde denilmesi ciddi bir yanılgıdır. Gaffur bey A'dan Z'ye her şeyi anlatıp hakimin aklında şüphe bırakmadı. Hakime anlamadığınız noktayı anlatayım diyor. Gaffur Ataç hakimi resmen sorguladı. Ona rağmen sonuç değişmedi. Ne yaparsanız yapın. Buraya en önemli hukukçuları getirin karar değişmez. Biz tarihe şerh düşmek için ve müvekkillerin hakkını savunmak için buradayız. Ama hukuk falan yok" ifadelerini kullandı.