Selam-Tevhit soruşturmasında yer alan polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan bazı polislerin avukatlığını yapan avukat Ömer Turanlı, Çağlayan'daki Adliye Sarayı'nda polislerin çok zor şartlarda tutulduğunu vurgulayarak, “Şuan -7’de çok soğuk bir ortam var. Savcılıktan battaniye ve peteklerin yanması için talepte bulunduk. Şuanda daha yerine getirilmedi.” dedi. Turanlı, bugün itibari ile sevk edilen Ali Fuat Altıntaş’ın ifadesinin alındığını İsa Ardıç’ın ise sorgusunun devam ettiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerin Çağlayan Adliyesi'ndeki hakim sorgusu devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Ömer Turanlı, yaklaşık bir yıldır paralel paranoyası ile uğraştıklarını belirterek, “İşte örgüt iddiaları ile ilgili bugün güya örgütün adını öğrenmiş olduk. Biri paralel devlet yapılanması diğeri de Fethullahçı terör örgütü. Evet biz hakim beye örgütün adı nedir? diye sorduğumuzda, hakim bey de elindeki mevcut evraklardan okudu. ‘Örgütün 2 adı var. Biri; paralel devlet yapılanması diğeri de Fethullahçı terör örgütü’ dedi. Biz bunu zapta da geçirdik.” diye konuştu.

Adliyedeki sorguları devam eden müvekkillerinin çok zor şartlar altında olduğunu kaydeden Turanlı, “Şuan -7’de çok soğuk bir ortam var. Ciddi bir hava sirkülâsyonu olduğundan da orası adeta toz duman. Hava sirkülasyonundan dolayı soğuk. Savcılıktan battaniye ve peteklerin yanması için talepte bulunduk. Şuanda daha yerine getirilmedi.” açıklamasını yaptı.

'MÜVEKKİLİM AMİR TARAFINDAN DARP EDİLDİ’

Müvekkili eski emniyet amiri Gaffur Ataç’ın darp edildiğini vurgulayan Turanlı, “Müvekkilim Gaffur Ataç’a tek kişilik bir hücrede kalması söylendi. Müvekkilim de ‘benim arkadaşlarım 2-3 kişi kalıyor, bana niye bunu yapıyorsunuz?’ dediği zaman ‘Sizin tek kişilik bir hücrede kalmanız’ söylendi. Bunun üzerine müvekkilimiz ‘hayır siz burada suç işliyorsunuz. Ben tek kişilik koğuşta kalmam’ dedi. Müvekkilim oradaki amir tarafından darba uğramıştır. Müvekkilimde darp edildiğinden dolayı doktor raporu almıştır.” ifadelerini kullandı.

SORGUDA SORULAN SORU: FETHULLAH GÜLEN’İ TANIR MISINIZ?

Avukat Kemal Şimşek ise 22 Temmuz’dan bu yana perde perde oynanan bir tiyatro oyunu oynandığını belirterek," Birileri kurgulamış, birileri peşin peşin hükmünü vermiş. Bir senaryo yazılmış o senaryoda müvekkillerimiz figüran olarak oynuyorlar. Biz burada hukuktan da bahsetsek sonuç değişmiyor. Bu durumda bu hükmün bize çok net bir şekilde bu hükmün bir yerlerde karara bağlandığını gösteriyor. Yani bu 3. operasyonunda hiçbir hükmü yok. Çünkü müvekkillere yeni sorulan bir şey yok. Ortaya konan yeni bir delil yok. Yeni bir delil yokken soruşturmanın niteliği değiştiriliyor. Casusluktu teröre alıyorsunuz. Yani bunda mantık veya hukuk aramak mümkün değil. Sorulan tek farklı soru şu; Fethullah Gülen’i tanır mısınız? Yani biz buna açıkçası anket sorusu dedik. Yani tanınır tanınmaz, tanınırsa en az sizin kadar tanınır. Yani bunun cevabı nasıl bekleniyor? Veya bunun cevabı nasıl elde edilmek isteniyor? Veya delilin kişiden mi sadır olmasını bekliyorsunuz?”