Kartal'daki İstanbul Anadolu 4 Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülen Balyoz davasında yargılanan 236 sanığın beraatine karar verildi. Çıkışta konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Celal Ülgen, kararın hukuk adına sevindirici olduğunu mahkemenin kumpasları kuranların bulunup yargılanmasını istediğini söyledi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında mahkeme aralarında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 sanığın, yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığından beraatine hükmetti.

Davanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Avukat Celal Ülgen, alınan kararın hukuk adına sevindirici olduğunu ifade etti. Ülgen, “Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki beş yıllık süre içerisinde savunma olarak kimi zaman çok yalnız kaldık, kamuoyu desteğinden yoksun kaldık. Ben o dönemlerde bile gerçekleri bütün çıplaklığı ile anlatmaya devam ettim. Bugün geldiğimiz nokta, maddi gerçeğin bütün yalınlığı ve çıplaklığı ile ortaya konulması şeklinde oldu. Sayın mahkeme çok titiz ve kılı kırk yarar bir yargılamadan sonra bütün dosya ve delilleri toplayarak sanıkların aklanmasına karar verdi. Aklanma son derece önemlidir. Biz aslında bu aklanma kararıyla daha önce mahkumiyet kararı veren ve yargı içerisine sızmış çete tarafından yönlendirilen yargı sisteminin de yeniden aklandığını ve aydınlandığını gördüğümüz için çok sevinçliyiz. Mahkemenin aldığı bir diğer önemli karar da, kumpasları kimler kurduysa bunların izinin sürülmesini ve bulunmasını istedi mahkeme. Bundan sonra cumhuriyet savcılarına büyük görev düşüyor. Cumhuriyet savcılarının yapacağı çalışmalarla bu kumpası kuranlar yalnız Ergenekon, Balyoz, Oda Tv davasında değil, bütün davalarda kumpası yapanlar adalet karşısında hesap vereceklerdir. Bu da adalet adına, hak ve hukuk adına oldukça sevindiricidir.” dedi.