Manavgat'ta basın bürosunda açıklama yapan Yılmaz, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınmasını düşünce ve fikir hürriyetini engelleme girişimi olduğu için kabul edilemez bulduklarını kaydetti. 

Basın mensuplarının gözaltına alınmalarının haber alma hürriyeti ve demokrasiye bir darbe olduğunu belirten Yılmaz, gözaltıların aynı zamanda Türkiye'nin tarafı olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu ifade etti. 

Makul şüpheye bağlı polisin şüpheli gördüğü herkesi üzerinde ve aracında arama yapabileceğini vurgulayan Av. Yılmaz, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yürütme eliyle yargı üzerindeki kuşatılmaya bağlı savunma gücünün kısıtlandığını dile getirdi. Özgür basına yapılan her tür baskıyı kabul etmediğini belirten Yılmaz, "Basının susturulmasına yönelik her türlü girişim kabul edilemez. Hukuk bir gün herkese lazım olabilir. Bugün bu baskıyı yapanlara da bir gün hukuk lazım olabilir. Basınının susturulması ve ifade hürriyetinin engellenmesine yönelik girişimler kabul edilemez. Ben senin düşüncelerini beğenmiyorum diyerek düşünce ve fikir hürriyeti engellemez." diye konuştu.