Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın (20) katil zanlısı Suphi Altındöken'in (26) boşanma davası açan eşi Neslihan Altındöken'in (24) avukatı Ebru Çatıkkaş, telefonda "Salı günkü davadan çekileceksin. Eğer çekilmezsen sonun Özgecan gibi olur." diye tehdit edildiğini açıkladı. Aynı zamanda Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı olan Çatıkkaş, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Adana 1. Aile Mahkemesi’nde Suphi Altındöken’e karşı boşanma davası açan Neslihan Altındöken'in ilk duruşması 9 Haziran’da görülecek. Altındöken'in avukatlığını yapan Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Ebru Çatıkkaş, 4 Haziran 2015 günü saat 22.58 sularında ailesiyle birlikte oturduğu bir sırada telefona gelen aramayı 8 yaşındaki oğlunun cevapladığını belirtti. Çatıkkaş, savcılığa sunduğu dilekçesinde olayı şu şekilde anlatı: "Aramayı oğlum hoparlöre vererek cevapladı. Arayan meçhul şahıs ile konuşma şu şekilde gerçekleşti:
(Meçhul şahıs): Avukat sen misin?
(Ben): Siz kimsiniz?
(Meçhul şahıs): Avukat Ebru sen misin?
(Ben): Evet benim, siz kimsiniz?
(Meçhul şahıs): Ne yapacaksın kim olduğumu. Kimsenin yuvasını yıkmayacaksın. Salı günkü davadan çekileceksin. Eğer çekilmezsen sonun Özgecan gibi olur."

Bir şey demesine fırsat vermeden şahsın telefonu kapattığını anlatan Çatıkkaş, bu konuşmalara misafirlerinin de şahit olduğunu ifade etti. Avukat Çatıkkaş, savcılığa verdiği ifadede başından geçenleri tekrarlayarak, "Arayan şahıs bu davayı kastederek beni tehdit etmiştir. Bu kişinin tespit edilmesini istiyorum. Hakkında şikâyetçiyim. Gerekirse telefon hattımın iletişiminin tespitine rıza gösteriyorum." dedi.
Tehditlerden korkmadığını belirten Çatıkkaş, "Adana Barosu olarak haksızlıkların karşısında dimdik duruyoruz. Bu şekildeki baskı ve şiddet bizleri yıldıramaz. Avukat olarak hiçbir müvekkilimi yarı yolda bırakmam. Kadına şiddete dur demek için ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.