Bursa’da avukatlık yapan Ö.Ç. tarafından taciz edildiğini iddia eden 20 yaşındaki C.Ç.'nin şikayeti üzerine Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılama savcı değiştiği için ertelendi. Bir sondaki duruşma 18 Kasım 2015'te görülecek. Bugünkü duruşmada olayda gözcülük yapmakla suçlanan tutuksuz sanık M.R.B.’nin alınan savunması okundu. Sanık Ö. Ç. ise okunan savunmasında iddiaları kabul etmeyerek beraatini istedi.

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu başkanı ve mağdur C. Ç’nin avukatı Nevin Canbaz, davanın uzamasına tepki gösterdi. Mağdurun adalet tarafından mağdur edildiğini belirten Canbaz, bu şekilde hem uluslararası hem de anayasal haklarının çiğnendiğini söyledi. Duruşma çıkışında adliye önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Av. Nevin Canbaz,“Bizde karar çıkmasını bekliyorduk. Çünkü dosyada her hangi bir eksiklik yok. Kararı bekliyorduk ancak mahkememize savcımızın yeni görevlendirildiği ve savcımızın dosyayı yeniden inceleyerek tekrar mütaala vermek için süre istedi. Mahkemede bu talebe istinaden duruşma gününü erteledi. Açıkçası karar beklediğimiz bir durum olduğu için büyük bir hayal kırıklığı bizce, çünkü bu yargılama yaklaşık bir buçuk senedir devam etmekte ve mağdura ile tarafım bu dava sebebiyle ağır baskı altında kalmaktayız.” dedi.

Mağdure C. Ç’nin bu dava nedeniyle hastalandığını belirten Nevin Canbaz, şöyle konuştu: “Şu anda mağdurenin birçok basın organları tarafından sanığın beyanı ile eğlence hayatını devam ettiği gibi yanıltıcı beyanları var. Doğru değil mağdure 5 gündür bir devlet hastanesinde yatarak tedavi görüyor. Baskı altının tetiklediği için ruhsal sağlığı bozulduğu için kısmi felç geçirmiş durumda. Ben bu tarzda mağdureyi yaralayan ve daha çok mağdur eden beyanlarla toplum içinde ki yerini korumaya çalışan sanığı esefle kınıyorum. Hala kendisini kurtarmak amacıyla mağdureyi karalamaktadır. Müvekkilim hiçbir şekilde suç işlememiştir. Suç işleyen kendisidir. Biz öyle düşünüyoruz, delillerde sabittir. Bizim vicdanımızda mahkum olmuştur. Kamera kayıtları ile dinlenen tanık beyanları ile ve de adli tıp raporları ile bizim müdafi olarak gözümüzde mahkum olmuş bir sanıktır.”

Muğdurenin bu durumdan dolayı hastalanmasını işlenen suçun daha da ağırlaştırılmasına sebebiyet vereceği belirten Canbaz, bu yönde de aynı bir taleplerinin de olacağını söyledi.

Av. Nevin Canbaz, duruşmadan bir gün önce savcının değişmesi konusunda ki soruya ise, şu karşılığı verdi: “Sebebini bilemiyoruz tabi ki adli komisyon takdiri olduğu için nedenini bilemiyoruz. Biz Kasıt olduğunu düşünmüyoruz. Neticede sadece bizim dosyamız yok. Savcı beyin talebi haklı bir talep. Eğer yeni bir atama yapıldıysa ve dosyayı yeni aldıysa o dosyadaki bütün delilleri tekrar değerlendirip yeniden bir mütalaa vermesi çok doğal ama süreç çok uzadı. Aslında buradaki adli yargılanma hakkı ve sürecin uzamayıp yargılamanın kısa sürmesi şeklinde ki tüm uluslararası sözleşmeler ve anayasal hakkımız çiğnenmiş durumda. Mağdur gittikçe adalet tarafından mağdur edilmekte, bizde buna isyan ediyoruz. Artık bitmesi gerekiyor.”