Avukatlık bürosunda işe başladığı gün avukat Ö.Ç. tarafından cinsel tacize uğradığını iddia eden 20 yaşındaki C.Ç.'nin şikayeti üzerine Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamada yine karar çıkmadı. Bugün yapılan 4. duruşmada da karar çıkmayınca dava 3 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

Bir önceki duruşmada olaya gözcülük yapmakla suçlanan tutuksuz sanık M.R.B.’nin savunmasının alınması için zorla mahkemeye getirilmesi kararı verilmesine rağmen sanığa ulaşılamadığı belirtildi. Bunun üzerine mahkeme heyeti sanık M.R.B’nin duruşmalardan kaçtığına hükmederek savunmasının alınması için yakalama kararı verdi.

Ayrıca mağdur avukatı Nevin Canbaz’ın sanık M.R.B’nin davadan kaçığını belirterek diğer sanık Ö. Ç’nin de kaçma şüphesi olduğu gerekçesi ile tutuklanmasını istedi. Ancak mahkeme heyeti tutuklanmasına ilişkin ise gerekli şartların oluşmadığı gerekçesi ile reddetti. Yine mahkeme heyeti sanık M.R.B’nin davasının Av. Ö. Ç’nin davasından ayrılması talebini de yine mahkeme heyetinin tam oluşmadığı için reddetti. Mahkemeye 3 sayfalık savunma dilekçesi gönderen sanık Av. Ö. Ç. suçlamaları reddederek, kendisine karşı para şantajı yapıldığını iddia ederek beraatini istedi.

Karara tepki gösteren mağdur C. Ç’nin avukatı Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz ise sanıkların kaçma tehlikesi olduğunu ve tutuklama çıkmadığı için kendi can güvenliğinin de olmadığını söyledi. Görülen duruşma sonrasında mahkeme heyeti, duruşmanın 3 Eylül 2015 tarihine ertelenmesine karar verdi.