İzmir Barosu avukatları, son günlerde artan terör olaylarının son bulması için İzmir Adliyesi’nde sessiz oturma eylemi yaptı. Baro Başkanı Aydın Özcan, “Terörü yok etmek için 77 milyon hep birlikte omuz omuza hareket etmeliyiz. Canımız çok acıyor. Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz.” dedi.

Adliye protokol girişinde bulunan baro vestiyeri önünde terörü lanetlemek için oturan yaklaşık 200 avukat, "Terörü lanetliyoruz", "Terör insanlık suçudur" yazılı dövizler taşıdı. Şehitler adına saygı duruşunun ardından yarım saat sessizce oturdular. Avukatlar adına konuşan Baro Başkanı Özcan, “Dağlıca’daki hain saldırıyı, dün yaptığımız yürüyüşle protesto ettik. Bugün güne yine acı haberle başladık. Iğdır’da yapılan saldırıda polisler şehit düştü. Daha askerlerimizin cenazeleri kaldırılmadı. Gerçekten canımız çok yanıyor. Türk milleti olarak çok zor günler geçiriyoruz. Gencecik insanlarımızı teröre kurban veriyoruz. Ülkemiz çok zor günler geçiriyor. Buna tepki vermek için İzmir Barosu olarak sessiz oturma eylemini gerçekleştirdik.” dedi. Terörü lanetlemek için biraraya geldiklerini belirten Özcan, terörün insanlık suçu olduğunu belirtti. Ülkede terör sebebiyle can güvenliği kalmadığını, insanların en kutsal hakkı olan yaşam hakkının ihlal edildiğini, vatandaşların bölgede sokağa çıkamaz durumda olduğunu, haince saldırılar neticesinde ülkenin adeta kan gölüne döndüğünü söyledi.

Bir hukukçu ve baro olarak terör saldırılarına sesiz kalamayacaklarını belirten Aydın Özcan, “Buradan 77 milyon insanımıza çağrıda bulunuyorum. Bu terör belasını ortadan kaldırmak için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızı, teröre karşı ortak hareket etmeye davet ediyorum. Hep birlikte hareket ettiğimiz ve teröre karşı dimdik durduğumuz takdirde bu beladan kurtulacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.