Ankara Barosu, İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi için Türkiye’nin dört bir yanından gelecek avukatlarla cübbe giyerek TBMM’ye yürüyeceklerini bildirdi.

Ankara Barosu yönetiminden yapılan yazılı duyuruda, ‘İç Güvenlik Yasası’ olarak ifade edilen ancak sıkıyönetim yasasını aratmayacak düzenlemeler içeren tasarının, 17 Şubat 2015 tarihinde Meclis gündemine alınacağı hatırlatılarak, paketin geri çekilmesi için 16 Şubat günü Ankara Adliyesi önünden TBMM’ye cübbeleri ile yürüyecekleri ifade edildi.

Açıklamada, “Anayasal haklarımızı yok sayan, hukuk devletine ve kamu düzenine aykırı tasarının geri çekilmesi için İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde başlatılan ‘Adalet Nöbeti’ ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen yürüyüş ile devam eden eylemler dizisinin son ayağı, Ankara Barosu öncülüğünde düzenlenecek yürüyüş ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınacak. İstanbul Barosu ve İzmir Barosu başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki barolara mensup meslektaşlarımızın katılımı ile 16 Şubat Pazartesi günü, saat 12.00’de, Ankara Adliyesi’nden Meclis’e cübbelerimizle yürüyeceğiz.” denildi.

'HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMAK VE GELİŞTİRMEK BAROLARIN YASAL GÖREVİ'

Hukukun üstünlüğünü savunmak ve geliştirmenin baroların yasal görevi olduğuna vurgu yapılan Ankara Barosu’nun açıklaması, “Barolarımızın katkısı ve meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştireceğimiz bu yürüyüş ile avukatların, özgürlüklerimizi yok eden güvenlik paketine karşı olduğunu göstereceğiz.” cümlesiyle sona erdi.