Eskişehir Barosu avukatları, Meclis’te görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi’ne karşı tepkilerini ortaya koymak ve yasalaşmaması için mücadele etmek amacıyla adliye önünden şehir merkezine kadar cübbeleriyle birlikte yürüdü. Avukatlar, 2 kilometrelik yürüyüş sırasında ‘polis devletine hayır’, ‘valilere sıkıyönetim yetkisi verilemez’, ‘herkes için adalet, herkes için hukuk, adalet için adalet’ şeklinde pankart açıp, slogan attı.

Öğle saatlerinde Adliye önünde toplanan Eskişehir Barosu üyesi avukatlar, buradan Hamamyolu Caddesi üzerindeki Saatli Park'a kadar yürüdü. Meclis’te görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi’ne karşı tepkilerini ortaya koymak ve yasalaşmaması için mücadele etmek amacıyla Adliye önünden şehir merkezine kadar cübbeleriyle birlikte yürüyen avukatlara, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Sırtlarına cübbelerini giyen avukatlar, yürüyüş sırasında ‘polis devletine hayır’, ‘valilere sıkıyönetim yetkisi verilemez’, ‘herkes için adalet, herkes için hukuk, adalet için adalet’, ‘Bu yasa çıkarsa ne eylem yapabileceğiz ne gösteri?’, ‘hakkımızı aramak zorlaşacak’ ve ‘polis devletine doğru gidiyoruz, özgürlüklerimiz kısıtlanacak’ şeklinde pankart taşıdı, slogan attı. Avukatlar ayrıca sık sık, "İç Güvenlik Paketi’ne protesto için alkış yaptı. Polis ise avukatların yürüyüşü sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. 2 kilometrelik yürüyüş sonrasında Saatli Park'ta basın açıklaması yapan Eskişehir Baro Başkanı Avukat Rıza Öztekin, Meclis’te görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi’ne karşı tepkilerini dile getirdi.

“BU PAKET YAŞAMA, KİŞİ GÜVENLİĞİ VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE AÇIKÇA AYKIRIDIR”

“Halkımızı uyarmak zorundayız. Baroların görevi hukukun üstünlüğü ve insan haklarını savunmak ve korumaktır.” diyen Başkan Öztekin, “Evet barolar sokağa çıkıyorsa, avukatlar çıkıyorsa bir şeyleri düşünmek lazım. Halkımızı uyarıyoruz bu konuda. Özellikle bu son günlerde iki kez ertelenen İç Güvenlik Paketi. Bugün yine maalesef görüşülmeye başlatıldı. Özgürlükleri tamamen yok edecek iç güvenlik paketinin geçirileceği konusunda çok üst düzey talimatlar verildi.” diye konuştu.

Başkan Öztekin, şöyle dedi: “Bu ülkeden güvenlikten bahsediliyor, istikrar var deniliyor, en iyi istikrar faşizimde vardır. Çünkü, hiç kimse kıpırdamaz. Bir şeyleri amaçlamışlar ama bu konuda halkımızın direniş göstermesi lazım. Direnişten kastımız asla ve asla kırıp dökme, yakma, yıkma değildir. Direniş demokrasiyi sonuna kadar kullanma hakkıdır. Tıpkı bugün yaptığımız gibi.”

Halkı uyardıklarını ve bunun son gösterileri olabileceğini dikkat çeken Başkan Öztekin, “Bu paket çıktığında bir daha böyle bir gösteri yürüyüş yapamaz. Yapmama durumumuz olabilir. Biz halkımızın gerçekleri görmesini istiyoruz. Bir şeylere hazırlanıyorlar ama başarabileceklerine zannetmiyorum. Çünkü vicdana hukuka dayanmayan hiçbir sistemin kalıcı olması mümkün değildir. Anayasayı değiştirmeye gerek kalmadı zaten birçok hükmü yürürlükte kaldırıldı. Bu paket yaşam hakkına , kişi güvenliğine, basın özgürlüğe açıkça aykırıdır.” ifadesini kullandı.
Avukatlar, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.