Antalya'nın Manavgat ilçesinde avukatlar, kadın cinayetleri ve kadın cinayetlerine davetiye çıkaran açıklamaları kınadı.

Antalya Barosu Manavgat Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar, Manavgat Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında kadına şiddet, artan kadın cinayetleri ve Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız isimli şahsın bazı televizyon kanallarında vaaz adı altında 'erkeklerin kadınlara karşı fiziksel şiddet uygulaması gerektiği ve bunun nasıl yapılacağına ilişkin açıklamalarına' tepki gösterdi.

Antalya Barosu Manavgat Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Umut Çiftçi, yaptığı basın açıklamasında, bazı televizyon kanallarında erkeklerde kadınlara fiziksel şiddet uygulaması gerektiğine ve bunun nasıl yapılacağı ile ilgili konuşması nedeniyle Antalya Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatları olarak Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız isimli şahsa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Aynı şahsın daha öncede 6 yaşındaki çocuğun evlenebileceği yönünde sapıkça açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Çiftçi, bu şahsın son dönemlerdeki açıklamalarında; kadınların erkekler tarafından rahatlamak ve deşarj olmak amacı ile dövülebileceğine, kadının bedenin de hangi bölgelerine vurulup vurulamayacağına, kadına hangi araçlarla vurulacağına, kadının bu duruma katlanması ve şükretmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarının utanç verici olduğunu kaydetti.

Av. Çiftçi, "Öncelikle belirtmemiz gerekir ki;bu çağda böylesi insanlık dışı ve kadın onurunu ayaklar altına alan söz konusu bu açıklamalar tüm toplum adına utanç vericidir. Nureddin Yıldız isimli şahsın gerek ulusal ve gerek yerel televizyon kanallarındaki programlarda ve gerekse sosyal medyada yer alan ve gündemde olan açıklamalar kadına yönelik şiddetin arttırıcı, körükleyici, azmettirici, özendirici ve tahrik edici niteliktedir. Kadına yönelik şiddeti dini alet ederek normalleştiren ve meşru kılan söz konusu bu açıklamalar, evrensel hukuk ilkelerine, anayasaya ve kadın haklarına açıkça aykırıdır. Kadınlar toplumu oluşturan eşit bireyler olup; kimsenin kölesi, kimsenin malı, kimsenin rahatlama aracı ve üzerinde tasarruf edebileceği eşya değildir." diye konuştu.

Kadını ikinci plana atan, eve hapseden, kadınların eşit bireyler olarak toplumda yer bulmasını engelleyen her türlü fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddeti uygulayan ve bu düşünceyi destekleyen ayrımcı ve cinsiyetçi zihniyet her gün kadın katliamlarına ve kadına karşı şiddete davetiye çıkardığının altını çizen Çiftçi, ne acıdır ki hak ve özgürlüklerin her geçen gün artması gereken bu çağda, kadın hak ve özgürlüklerinin her gün daha fazla saldırıya uğradığını vurguladı.

Suç unsuru taşıyan bu tarz açıklamalara ve toplumu tehlikeli yönde kışkırtan, şiddete zemin hazırlayan kişi ve kurumlara karşı hukuksal yollara başvuracaklarını söyleyen Çiftçi, "Devletin ilgili tüm makamlarını Nureddin Yıldız ve onun gibi suça teşvik eden ve suç işleyen kişilere karşı göreve çağırıyoruz. Yeni seçilen Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekillerinden bir an önce gerekli yasal düzenlemeleri yapmalarını talep ediyoruz. Kadını insan ve birey olarak görmeyen ve şiddeti tahrik eden her türlü düşünce ve eyleme karşı mücadeleye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Av. Çiftçi, 2015 yılı başından bugüne kadar 146 kadının erkekler tarafından vahşice katledildiğini sözlerine ekledi.

Antalya Barosu Manavgat Temsilciliği avukatları da adliye önünde bugüne kadar şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybeden kadınların ismi yazılı pankartı açarak kadına yönelik her türlü şiddet ve cinayeti kınadı.