Bursa Barosu Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu tarafından verilen konser büyük beğeni topladı. Bursa Barosu üyesi avukatlar bu defa hakim karşısında müvekkilleri için değil, sahnede ter döktü. Alışılagelmişin dışında bu defa türküler için sahne alan baro üyesi avukatlar söyledikleri birbirinden güzel türkülerle yılın yorgunluğunu attı.

Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Bursa Barosu yönetimi başta olmak üzere, hakim ve savcılarla birlikte avukatlar ve koroda yer alan yargı mensuplarının yakınları ile davetliler yoğun ilgi gösterdi.

2004 yılında kurulduğundan beri Şef Yaşar Kemal Alim yönetiminde çalışmalarını sürdüren Bursa Barosu Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu, yaklaşık 22 kişilik ekibiyle muhteşem bir konser verdi.

Anadolu’nun her köşesinde söyledikleri birbirinden güzel türkülerle büyük beğeni toplayan avukatlar profesyonel sanatçıları aratmadı. Çoğunluğu baro üyesi avukatlardan ve yargı mensuplarından oluşan koronun seslendirdiği birbirinden güzel türküler yoğun alkış aldı.
Bu yıl ilki gerçekleştirilen konsere çok sayıda davetli katılırken, avukatlar ve adliye personelinden oluşan koro, konser boyunca sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı.

Koro tarafından seslendirilen Kastamonu yöresine ait ‘Mapushane çeşmesi’ türküsüyle başlayan konser, koro ve solistler tarafından seslendirilen çok sayıda eserle devam etti. ‘Yeşil ördek gibi daldım göllere’ türküsüyle devam eden konser, solist Güler Koçer tarafından seslendirilen Erzurum yöresine ait ‘Pınar başından bulanır’ türküsüyle daha da renklendi. Ardından koronun üst üste seslendirdiği ‘Yenice yolları’ ve ‘Çarşamba dedikleri’ türküleri ile devam eden konserde yaklaşık 25 türkü seslendirildi.

Gökmen Şentürk tarafından söylenen ‘Yüce dağ başında yanar bir ışık’ türküsü ile hüzünlenen konser, koronun seslendirdiği ‘Dut fidanı boyunca’ ve ‘Ocak başında kaldım’ isimli Rumeli türküsü ile neşeli bir biçimde tamamlandı. Konser sonunda Bursa Baro yönetimi tarafından koro üyesi avukat ve yargı mensuplarına çiçek takdim edildi.