Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar, 1 Kasım seçiminin yapılacağı gün sandıklarda yaşanabilecek olası olumsuzluklara anında müdahale edebilmek adına okul etraflarında görev alacak.

Seçim günü, gönüllü olarak hizmet verecek olan avukatlar; 1 Kasım genel seçiminin yapılacağı Pazar günü oy verme işlemi sona erene kadar görevli oldukları okullara en yakın yerlerde olacak. Avukatlar, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından da oy sayımı ve tutanakların tutulması işlemlerinde de gözlemlerde bulunacak.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Oy ve Ötesi oluşumunun Yalova-Balıkesir-Bursa Bölge Sorumlusu Eda Cüce’yi ağırladı. Ziyarette konuşan Demiröz, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Demiröz, “Seçimler gerçekte bir hukuk sürecidir. Bir anlamda hukuki denetim ve hukuki katkı vermeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz, her okulda en az iki avukatımızın bulunabilmesini sağlamak. Ancak bu durum şuan için mümkün değil. Ama ileri ki yıllar adına umutluyuz. Bu çalışmaya avukatlarımızın ilgi göstereceğine inanıyorum. Bizim çalışmamız da tıpkı Oy ve Ötesi veya diğer oluşumlar gibi tamamen gönüllük esasına dayalı. Bizim bu çalışmayla herhangi bir planımız ya da programımız yok. Amacımız sadece ve sadece namuslu bir seçimin yapılmasına katkı sağlamak. Oy ve Ötesi’nin bu anlamdaki tecrübelerinden faydalanmak isteriz” diye konuştu.

Baro Başkanı Ekrem Demiröz, bu çalışmayla birlikte geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de Bursa Barosu’nda bir danışma merkezinin oluşturulacağını hatırlattı. Demiröz, konuyla ilgili olarak detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

CÜCE: DİĞER BAROLARA ÖRNEK OLABİLİR

Oy ve Ötesi oluşumunun Yalova-Balıkesir-Bursa Bölge Sorumlusu Eda Cüce de, Bursa Barosu’nun başlatacağı bu çalışmanın önemine değindi. Cüce, bu çalışmanın diğer illerdeki barolara örnek teşkil edeceğini ifade etti. Eda Cüce, Oy ve Ötesi olarak bu çalışmaya her anlamda destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Yalova-Balıkesir-Bursa Bölge Sorumlusu Eda Cüce’nin Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz’ü ziyaretinde, baronun yeni stajyer avukatları da hazır bulundu.