Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, İstanbul Adalet Sarayı’nda rehin alındıktan sonra şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın çatışmanın yaşandığı odasına karanfil bıraktı. Avukatlar bu saldırı bahane edilerek avukatlara uygulanan tavrın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Dernek üyesi avukatlar Başsavcılık’tan izin alarak çatışmanın yaşandığı Kiraz’ın odasına çıktı. ‘Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ tabelasına karanfil bırakan avukatlar daha sonra odaya girdi. Çatışmanın izleri giderildikten sonra açılan odaya alınan avukatlar Kiraz’ın masasına Türk bayrağı açtı. Masaya karanfil bırakan avukatlar da dua etti.

Avukatlar daha sonra basın açıklaması yaptı. Derneğin başkanı Mehmet Sarı, Kiraz’ın şehit edilmesinin 7. günü nedeniyle çalışma masasına karanfil bırakmak, dua etmek ve saldırıyı telin etmek için geldiklerini ifade etti.

Bir hukukçunun, adalet temsilcisinin görevi başında vurulmasının vicdanları kanattığını kaydeden Sarı, “Sözde daha önceki bir provokasyonel eylemde ölen eylemcinin katillerinin bulunmasını istedikleri için eylemi gerçekleştirdiklerini, söyleyenlerin tam da failleri ortaya çıkarma noktasında önemli bir mesafe kat eden savcıyı şehit etmelerinin ciddi bir açmaz olduğunu ve kafalardaki soru işaretlerini çoğalttığını vurgulamak isteriz.” dedi.

Olayla ilgili görüntüleri yayınlayan basına de tepki gösteren Sarı, bu saldırı ile Türkiye’nin kaosa sürüklenmek istendiğini söyledi.

Bu olayın adliyelerdeki güvenlik açığını bir kez daha gösterdiğini belirten Sarı, “Olayın iddialara göre avukat cübbesi ve kimliği kullanılarak gerçekleştirildiği iddiası ile adliyelerdeki avukatlara uygulanan tavır kabul edilemez. Onurlu avukatlık mesleğinin böyle alçakça bir saldırı için kullanılması ile teröristlerin savunmanın kutsallığına da saldırmış olduğu açıktır. Sorun bir meslek sorunu değil terör sorunudur. Bu olayı bahane ederek avukatların meslek onurlarını sarsıcı eylem ve söylemlerin de karşısında olduğumuzu bu vesileyle belirtmek isteriz.” diye konuştu.