Yozgat’ta 12 yaşındaki Sefa Ayan’ın sırtından vurularak öldürülmesi olayının katil zanlısı Semra Y.’nin yargılanmasına Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Ayan ailesinin avukatı Özgür Arslan, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Halil Koçak’ın soruşturma ile tam anlamıyla ilgilenmediği ve soruşturmayı yeterince yürütemediğini iddia ederek savcı hakkında suç duyurunda bulunacağını söyledi.

Yozgat’ın Çallı Köyünde, 21 Aralık 2014 günü büyükbaş hayvanları evlerinin yakınındaki çeşmeye götüren Sefa Ayan(12) isimli çocuk, çeşme başında beklerken komşuları, Semra Y. (38) tarafından ateşlenen av tüfeği ile kısa mesafeden vurularak hayatını kaybetmiş ve olay anı kamera kayıtlarında Semra Y. tarafından pusu kurularak öldürüldüğü ile ortaya çıkmıştı. İlk duruşmanın ardından açıklama yapan Avukat Özgür Arslan, soruşturma dosyasında ciddi eksikler bulunduğunu ve olayı inceleyen Cumhuriyet Savcısının ihmalinin söz konusu olduğunu söyledi.

Avukat Arslan, “Çallı köyünde meydana gelen silahlı öldürme olayında, müvekkilimizin oğlu vefat etmiştir. Bir kadın tarafından çocuk pusuya düşürülerek öldürülmüştür. Bu olaydan önce hiçbir sebep yokken müvekkilimizin evi ve traktörü Semra Y. ve eşi Ahmet Y. tarafından kurşunlanmıştır. Olayı yürüten cumhuriyet savcısı, bu olayın bütününü bildiği halde eksik soruşturma yaparak sanıkları suç ceza hakimliğine dahi sevk etmeden kendi inisiyatifiyle serbest bırakmıştır ve 21 Aralık 2014 gününde müvekkilimin küçük oğlu hayvanlarını otlatırken Semra Y. tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştür. Daha önceki olayda savcı görevini yapsaydı belki de bu cinayet yaşanmayacaktı." diye konuştu.

'SAVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU'

Eksik soruşturma yaptığı gerekçesi ile olayların seyrini değiştirdiği iddiası bulunan Avukat Arslan, "Cumhuriyet Savcısı H.K.’nın soruşturma ile tam anlamıyla ilgilenmediği ve soruşturmayı yeterince yürütemediği kanaatindeyiz, bu nedenle kendisi hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Müvekkilimizin oğlunun öldürülmesi olayında bugünkü duruşmada sayın mahkeme birkaç tanığı dinleyerek bütün taleplerimizin reddine karar vermiştir. Diğer celse Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde reddi hakim talebinde bulunacağız. Yozgat’ta yapılan adaletin bizce hiçbir geçerliliği yoktur, çünkü adaletin yeterli işlemediğini düşünüyoruz." dedi.

Mahkemenin 12 Ağustos 2015 tarihine ertelendiğini ifade eden Arslan, "En başta yapılan soruşturmada zanlının eşi Ahmet Yaman, müvekkilimizin evi ve traktörü kurşunlandığı zaman tutuklanmalıydı. CMK üst kapsamında olduğu için kesinlikle tutuklanması gerekirken, suç ceza hakimliğine sevk edilmesi gerekirken Savcı Halil Koçak tarafından serbest bırakılmıştır. Bunun akabinde bu rahatlıkla müvekkilimizin oğlu pusuya düşürülerek öldürülmüştür. Burada cumhuriyet savcısının görevi ihmalinden kaynaklanan akabinde gelen bir ölüm olayı vardır ki öldürülen 12 yaşında masum bir çocuktur ve olaylarla da hiçbir alakası da yoktur. Bu nedenle Yozgat adliyesindeki bu konuyla ilgilenen bütün hakim ve savcıları protesto ediyoruz eksik soruşturmayla mahkeme yürütülüyor ve halende aynı uygulama devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Mahkemede sanık Semra Y., pişman olduğunu ve öldürdüğü 12 yaşındaki Sefa Ayan’a değil çocuğun babasına ateş ettiğini belirtse de güvenlik kamerası kayıtlarında olay yerinde çocuğun yalnız olduğu ve çocuğa ateş ettiği görülüyor.