Eskişehir’de 'usulsüz dinleme' iddialarına ilişkin 26 polisin yargılandığı davada, tutuklu sanık eski İstihbarat Müdürü Mustafa Arık’ın avukatı Turgay Balaban, mahkemeye müvekkilinin örgüt yöneticisi iddiasıyla tutuklu bulunmasına rağmen bu örgütün adının hala neden açıklanmadığını sordu. Avukat Balaban, “Allah rızası için bu örgütün adı nedir sayın başkanım söyleyin ya da iddia makamı söylesin de bilelim. FETÖ’yse FETÖ deyin ama ne olur bir şey deyin. Diyemezsiniz çünkü siyasi bir söylem olan böyle bir örgütün hukukta ve yargı kararlarında karşılığı yoktur.” dedi. Balaban, müvekkili gibi yıllardır terör alanında başarılı olmuş müdür ve polislerin şu anda cezaevinde tutulurken, Türkiye’nin 50 günde 100'den fazla şehit verdiğini belirtti.

Eskişehir’de usulsüz dinleme iddialarına ilişkin 26 polisin yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada söz alan tutuklu eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık, 128 gündür cezaevinde tutuklu bulunduğunu, ancak hangi terör örgütü ile suçlandığının kendisine hala söylenmediğini ve dosyada da bu örgütün yer almadığını söyledi.

Arık, tutukluluğunun devamı için sürekli olarak delillerin karartılma tehlikesi olduğunun gösterildiğini anlatarak, “Yahu hakim bey ben nasıl delil karartabilirim ki?” dedi. Kendisinin çok önce emniyetteki görevinden ihraç edildiğini, artık emniyetle bir ilgisinin olmadığını belirten Arık, şöyle konuştu: “Hakim bey, öncelikle benim emniyetle bir ilişiğim kalmamış, meslekten ihraç edilmişim. Acaba cezaevinden çıksam, tahliye edilsem emniyete girip oradaki belge ve kayıtları mı yok edeceğim? Böyle bir şey olabilir mi? Söyleyin delilleri nasıl karartabilirim? Gizlice emniyete girerek mi delilleri karartacağım? Anlatabilir misiniz. Aylardır üç çocuğuma hasretim. Ben keriz miyim ki kaçayım? Eşim çalışmıyor, Meslekten ihraç edilmişim. Çoluğuma çocuğuma bakan yok. Akrabalarımın katkısıyla geçiniyorum. Ama hala benim tutukluluğumun devamı isteniyor. Bu reva mı?”

"Allah var gam yok" diyen Arık, cezaevinde tutulmasının tek sebebinin olduğunu belirterek, "Hiç kimse unutmasın, gam ve keder içerisinde değilim. Burada bulunmamamın sebebi siyasidir. Başka bir sebebi yoktur." dedi.

ÖRGÜTÜN ADINI SÖYLEMİYORSUNUZ ÇÜNKÜ KARŞILIĞI YOK

Arık’ın avukatı Turgay Balaban ise müvekkilinin tutuklandığı örgütün adının hala verilmediğini ve kimsenin bu örgütten ve adından haberdar olmadığını kaydetti.
“Evrakta sahtecilikten, özel hayatın gizliliğini ihlalden ya da görevi kötüye kullanmadan tutuklama olamayacağına göre müvekkilim anlaşılan o ki örgüt yöneticisi olmaktan tutuklanmıştır.” diyen Avukat Balaban, “Ancak dosyada bu örgütün tanımı, hiyerarşik yapısı ve hatta en önemlisi adı yoktur. Allah rızası için bu örgütün adı nedir sayın başkanım söyleyin ya da iddia makamı söylesin de bilelim. FETÖ’yse FETÖ deyin ama nolur bir şey deyin. Diyemezsiniz çünkü siyasi bir söylem olan böyle bir örgütün hukukta ve yargı kararlarında karşılığı yoktur.” diye konuştu.

Avukat Balaban, “Müvekkilime sen örgüt yöneticisisin deniliyor lakin ortada delil yok biz de kaç duruşmadır müvekkilin örgüt üyesi ya da yöneticisi olmadığımızı ispatlamaya çalışıyoruz.” dedi. Müvekkilinin siyasi inat uğruna meslekten ihraç edilerek aylardır cezaevinde tutulduğunu belirten Avukat Balaban, şöyle konuştu: “Müvekkilim 20 yıl boyunca emniyette terör alanında çalışmış ve büyük başarılara imza atmış. Sadece 5 tane canlı bombayı kendini patlatmak üzereyken yakalayarak etkisiz hala getirmiş. Mersin, Urfa, İzmir gibi illerde terör konusunda önemli işler başarmış ve örgütlerin çökertilmesine neden olmuştur. Ancak müvekkilim şuanda siyasi bir işin neticesinde cezaevinde. Yılların terör konusundaki bu başarılı evlatları şuanda cezaevinde yatıyor. Ama öbür yandan 50 gündü 100 den fazla asker ve polisimiz şehit olmuştur. Çünkü ortada bir istihbarat zaafiyeti ve personel sıkıntısı vardır. Şuanda başarılı vatan evlatları cezaevinde yatarken doğu ve güneydoğu da ise asker ve polisimiz şehit oluyor.”