Avusturya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Sabine Kroissenbrunner, 5 arkadaşı ile birlikte kayak yapmak için çıktığı Bitlis’in Adilcevaz ilçe sınırındaki Süphan Dağı'nda, kayak yaptığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu düşerek yaralandı.

Dün sabah saatlerinde 5 arkadaşı ile birlikte kayak yapmak üzere Bitlis’in Adilcevaz ve Ahlat ilçeleri arasında bulunan Süphan Dağı'na tırmanışa geçen Müsteşar Sabiıne Kroissenbrunner, bir süre sonra inişe geçmeye başladı. Dağın yamacındaki bir bölgede kayak yapmaya çalışan Kroissenbrunner, bu sırada dengesinin kaybederek düştü. Düşmenin etkisiyle ayağını kıran Müsteşar Sabiıne Kroissenbrunner, dağda mahsur kaldı.

Yaralanan Müsteşar Kroissenbrunner için arkadaşlarının yardım çağrısı üzerine jandarma ve sağlık ekipleri devreye girdi. Kısa sürede Müsteşar Sabiıne Kroissenbrunner’ın bulunduğu yere ulaşan sağlık ekipleri ve jandarma, Kroissenbrunner’ı bulunduğu yerden alarak ambulansla Adilcevaz’a getirdi.

Adilcevaz Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan ve durumunun iyi olduğu öğrenilen Müsteşar Kroissenbrunner, daha sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.