Hatay'da bir evin bahçesinde ayağından vurulmuş halde bulunan leylek, Hatay Büyükşehir Belediyesi Hayvan Gündüz Bakımevi'nde tedavi altına alındı.
Yapılan ilk müdahalede sağ bacağında iki tane kırık tespit edildi. Bir ayağı kesilen leylek için protez bacak istendiği, gelmesi halinde takılarak doğaya salınacağı belirtildi.

Yaklaşık 20 gün bakımı yapılan leyleğin, bacağındaki kırıklardan sadece birinin iyileştiği, diğer kırık iyileşmediği için sağ bacağının kangren olup kesildiği bilgisi verildi. Kurum veterinerleri, ''Bilinçsizce avlanma sonucunda yaralanmış olabileceğini düşünüyoruz. Leylek bir av hayvanı değildir ve uçabilmesi için adım atması gerekir. Ne yazık ki yapılan bu yanlış avlanma yüzünden leylek şu anda uçamıyor, beslenmesi dahil tüm bakımı Hayvan Gündüz Bakımevindeki yetkili arkadaşlarımız tarafından yapılıyor.'' dedi.

Avlanma sporunun bilinçsiz yapılırsa nelere yol açabileceğini, hayvanlara nasıl kalıcı hasarlar verebileceğini bu leyleğin gösterdiğini vurgulayan bakımevi yetkilisi, insanları bilinçli avlanmaya davet etti.

Sağ bacağı kangren olması sonucu kesilen leylek için protez bacak istendi. Eğer protez bacak gelirse leylek eski sağlığına kavuşacak ve doğal ortamına bırakılacak.