Çankırı'da ayakkabı boyayarak geçimini sağlayan 52 yaşındaki Oktay Ünal, elde ettiği gelirle 2 çocuğunu okutuyor. 16 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Oktay Ünal, "Birçok kişinin beğenmediği ayakkabı boyacılığı, bana 4 çocuğumu yetiştirme şansı verdi. Boyacılıkla kazandığım parayla 2 çocuğumu okutuyorum." dedi.

Çankırı’da yaşayan Oktay Ünal, ayakkabı boyayarak 4 çocuğuna bakıyor. Kent merkezinde günde 10 saat mesai yapan Ünal, kazandığı para ile hem ailesini geçindiriyor, hem de 2 çocuğunu okutuyor. Ünal mesleğini severek yaptığını ve haline şükrettiğini belirtiyor.

Çankırı sokaklarında ‘Boyacı Oktay’ olarak bilinen Ünal, “16 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimimi sağlıyorum. Geçmiş yıllarda inşaat işçiliği ve kahvecilik yapıyordum. Ama 16 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak rızkımı kazanıyorum. Günde ortalama 25-30 kişinin ayakkabısını boyuyorum ve buradan kazandığım parayla 6 kişilik ailemin geçimini sağlıyorum.” dedi. Hayat pahalılığının her geçen gün arttığını ve Türkiye’de zor şartlarda çalıştığını ifade eden Ünal, “Sabahın ilk ışıklarında boya sandığımı açıyorum kazandığım para bana ve bakmakla yükümlü olduğum kişilere yetiyor. Halime şükrediyorum. Ayakkabı boyacılığı benim için bir sanat, her işin başı ciddiyet ve azimdir. Ben işimi ciddiye alıyorum ve şükürler olsun ki, geçimimi bu işten sağlıyorum. Yıllardır aynı yerde tezgah açıyorum ve sabit müşterilerim var.” diye konuştu.

İŞSİZLİK YOK, İŞ BEĞENMEMEZLİK VAR

Birçok kişinin işsizlikten şikayet etmesine rağmen kendisinin hiçbir zaman böyle bir şikayetinin olmadığını belirten Ünal, “İşsizlik diye bir şey yok, iş beğenmemezlik var. Gördüğünüz gibi elime tezgahı alıp ayakkabı boyayarak ailemi geçindiriyorum. Ben yoklukla mücadele ederim, fakat hiçbir zaman karamsarlıkla mücadele edemem. Ramazan’da ve kış aylarında işlerimiz düşüyor ama biz yine de halimize şükrediyoruz." ifadelerini kullandı.