Dün İstanbul Mali Şube Ekipleri'nin düğmeye basarak başlatığı yolsuzluk operasyonu kapsamında bakan çocukları, ünlü işdamları, kamu görevlileri, Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinin liderleri ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan dahil çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

AYAKKABI KUTULARININ İÇİNE SAKLANMIŞ

Gözaltına alınan şahısların sağlık kontrollerinin yapılmasından sonra operasyonlarla ilgili detaylar da gelmeye başladı. Adli kaynaklardan gelen bilgiye göre, gözaltına alına Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde yapılan aramada evindeki kütüphanede ayakkabı kutuları içerisinde 4.5 milyon dolar paranın ele geçirildiği öğrenildi. Banka genel müdürünün eşin de bir telefon görüşmesinde "Yeşiller geldi" şeklinde ifade kullandığı kaydedildi. Bu arada Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın eşinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

PARAYA EL KONULDU

Adli kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dün başlayan yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan banka genel müdürünün evindeki kütüphanede, ayakkabı kutuları içerisinde ele geçirilen 4,5 milyon dolara el konuldu.