Ayakları ve bir kolunu kullanamadığı için eğitimine ara vermek zorunda kalan 11 yaşındaki çocuk, akülü arabasına kavuşup okuluna devam etmek istiyor.

Türkoğlu ilçesine bağlı Uzunsöğüt köyünde yaşayan Emine ve Selim Kelepir çiftinin 5 çocuğundan biri olan Ali Kelepir, henüz bir aylıkken geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle ayakları ve bir kolu felç oldu. Tedavi sürecine rağmen hastalığa çare bulamayan aile ise çocuklarının hayata tutunması için her türlü desteği vererek yanında olduğunu gösteriyor.

Evlatlarını eğitim çağında köydeki ilkokula göndererek büyük bir heyecan yaşayan Kelepir çifti, çocuklarını sağlık sorunları nedeniyle okuldan almak zorunda kaldı.

Kısa süreli okullu olan Ali Kelepir'in eğitim ve okuma aşkı ise hiç azalmadı. Okula gideceği günü iple çeken küçük çocuk, zamanının büyük bölümünü evde resim çizerek geçiriyor. Zaman zaman kardeşlerinin kitaplarıyla teselli bulan Kelepir, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen eğitimini tamamlamak istiyor.

Okuyup fizik öğretmeni olmak istediğini belirten Kelepir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok fazla zaman kaybetmeden yarım bıraktığı eğitimine yeniden başlamak için destek beklediğini söyledi.

Başarılı olduğu takdirde hayatını engelli insanlara adayacağını ifade eden Kelepir, "Arkadaşlarım gibi bende okula gitmek ve onlarla birlikte oyun oynamak istiyorum, tek isteğim de beni sınıfıma ulaştıracak bir akülü araba" dedi.

Anne Kelepir ise oğlunu daha önce okula kayıt yaptırdığını ancak götürüp getirmekte zorluk çektiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldığını anımsattı. Oğlunun okula giden arkadaşlarını gördüğünde çok üzüldüğünü vurgulayan Kelepir, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarını gördüğünde yürüyemediği için kimi zaman umudunu kaybettiği oluyor. Pencereden okula giden arkadaşlarını izliyor. Küçük çocuklarım olduğu için Ali'yi okula götürüp getiremiyorum. Bundan dolayı akülü araba konusunda yardım bekliyoruz. Bir akülü araba oğlumun hayatını değiştirebilir. Köyde yaşadığımız için yetkililere ulaşmada da zorluk çekiyoruz."

Baba Kelepir ise imkan sağlandığı takdirde oğlunun çok başarılı olacağına inandığını dile getirdi.