Adana'da yalnız yaşadığı evinin banyosunda ölü bulunan 27 yaşındaki Ayça Tekin'in, cinayete kurban gittiği belirlendi. Tekin'i, evine dertleşmek gerekçesiyle gelen eski iş arkadaşı 20 yaşındaki Abdullah Koyuncu'nun, konuşmak istemeyince kolundan tutup çektiği, bu sırada yere düşen genç kızın başını yere çarparak öldüğü ortaya çıktı.

Olay, Seyhan ilçesi Sümer mahallesindeki bir stüdyo dairede yaşandı. Parfümeri mağazası müdürü olan Ayça Tekin'den haber alamayan erkek arkadaşı E.B., 21 Nisan 2015 Salı günü kapısını çilingire açtırdı ve banyoda genç kızın cesedini buldu. Haber verilmesiyle olay yerine gelen Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet ekipleri, savcının talimatı üzerine üstünde gece kıyafeti olan ve yüzünde kan izleri bulunan genç kızın cenazesine, kesin ölüm sebebinin tespiti için otopsi yaptırdı. Otopside, beyin kanaması sonucu öldüğü belirlendi. Herhangi bir cinsel saldırı izine rastlanmadı ancak polis, evdeki tablet bilgisayar, cep telefonu ve giriş kapısı anahtarının alındığını, olayın hırsızlıkla ilgili olabileceğini tespit etti. Çalışmalarını bu yönde sürdüren ekipler, binanın güvenlik kamerasının görüntülerini elde ederek çalışma yaptı. Ayça Tekin'in evine sık gelen bir gencin kimliği belirlendi. Polis, Tekin ile daha önce çalışan Koyuncu'yu, şüphe üzerine Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir mahallesindeki evinde gözaltına aldı. Koyuncu'nun, Ayça Tekin ile abla kardeş gibi olduklarını anlattığı, olayın yaşandığı gün de ailesiyle bir anlaşmazlıktan dolayı yanına gittiğini söylediği öğrenildi. Zanlı Koyuncu, "Ailemle aramızda sorun çıktı. Konuşmak için evine gittiğimde, 'Yemeğe gideceğim, sonra konuşalım.' dedi. Makyaj yapmaya başlayınca öfkelendim, kolundan tutup çektim. Düşüp başını betona vurdu, kendinden geçti. Şikayetçi olacağını düşünüp başını ve vücudunu tekmeledim. Öldüğünü görünce ise paniğe kapıldım. Cesedi banyoda bıraktım kaçtım." dedi.

Emniyet müdürlüğünde, olay yerinden kaçmasına yardımcı oldukları iddiasıyla arkadaşları A.Y. (23) ve S.H. (21) ile birlikte ifadesi alınan zanlı Abdullah Koyuncu, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevkedildi.