"Bana Esme'yi Anlat" adlı tiyatro oyununu sahnelemek üzere Adana'ya gelen İlhan Şeşen, Aydan Şener, Ayça Tekindor, Burçin Bildik, Damla Cercisoğlu, kanser hastalarını ziyaret edip moral vermek için Acıbadem Adana Hastanesi'ne gitti.

Hastanenin Direktör Yardımcısı Dr. Mustafa Köroğlu tarafından karşılanan sanatçılar özellikle kanser hastalığı hakkında bilgi aldı.

Daha sonra ise sanatçılar hastaları ziyaret etmek için hastaların yattığı bölüme geçti. Burada sanatçılar kanserli çocukları ziyaret edeceği için maske taktı. Maske takımı sırasında Aydan Şener kanserli çocukların ziyaret edileceğini öğrenince, "Ben gelemem, onları görürsem kötü olurum" diyerek başka bir odaya geçti.

Annesi Ayhan Şener'i 2 Temmuz 2012'de akciğer kanserinden kaybeden Şener, arkadaşları çocukları ziyaret ettiği sırada kendisi başka bir odada oturarak gözyaşlarını tutamadı.
Bu hastalığın insanları nasıl etkilediğini bildiği için çok kötü olduğunu ve dayanamadığını belirten Şener, "Ben annemi kanserden kaybettim, hastane sürecini ve çekilen çileyi çok iyi biliyorum. Bu nedenle beni kanser hastaları çok etkiliyor. Çocukların yanına bu yüzden giremedim. Onların morale ihtiyacı var. Ben kendimi tutamayıp ağlarım onları da üzerim diye içeri giremedim" dedi.

Şener, Türkiye'de insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini, kan verme ve ilik bulma noktasında sıkıntı yaşandığını, bu nedenle herkesi kan vermeye davet ettiğini söyledi.

Bu arada İlhan Şeşen, kendisini tanıyan bir kanser hastası çocuğun yanına girerek onunla yakından ilgilendi. Şeşen, çocuklara moral olması için geldiğini, onların mutlu olmasının kendisini de sevindirdiğini söyledi.

Burçin Bildik ve Damla Cersioğlu da hasta çocukları tek tek ziyaret ederek onlara moral verdi. Sanatçılar, maskeli oldukları için çocukların kendilerini tanımadığını söyledi. Burçin Bildik, kendisini çok seven bir hasta çocuğa maskesini açıp kendisini tanıttı. Bildik, çocukların mutlu olmasına çok sevindiklerini, onların moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunu ifade etti.