Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, basın ahlakından uzak, yalan ve iftiralarla yayın yapan Erkan Tan ve Star gazetesi yöneticilerine Baro olarak suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayan Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, avukatlara baskının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Son yaşanan terör olayının da avukatların üzerine yıkılmak istendiğini anlatan Bozkurt, Aydın Barosu olarak olayla ilgili avukatlara hakaret ve iftira attıkları gerekçesiyle spiker Erkan Tan ve Star gazetesi yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Avukatların hiç kimsenin şamar oğlanı olmadığını ve olmayacağını belirten Bozkurt,“Bugün hukukçular olarak avukat, hakim, savcı ayırımı yapmaksızın birleşmeli hukuka yapılan her tür saldırıya karşı birlik içinde yer almalı ve tek yürek olunmalıdır. Belirtmek isteriz ki yaşadığımız bu karanlık günler bizleri hukukun, adaletin yolundan asla ayıramayacak aydınlık yarınlara olan inancımızı köreltemeyecektir. Ayrıca bu hain saldırının ardından yapılan açıklamalar ile yargının vazgeçilmez ayağı, savunmanın yılmaz temsilcileri olan avukatlara yapılan alçakça saldırılara da değinmeden geçmemiz mümkün değildir.

Yaşanan olayın hemen akabinde daha ayrıntılar ortaya çıkmadan devlet yetkililerince avukatların hedef gösterilmesi, bunun yanında bazı basın organlarında mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik olarak yer alan beyanlar kabul edilemez. Meslektaşımız Cumhuriyet Savcımızın kaybının hemen ardından, silahların avukat cübbesi altında adliyeye sokulduğu vurgulanıp, sebep ve sonuç avukatların adliyeye girişlerinde aranması kadar basitleştirilerek avukatlara yönelik algı oluşturulmaya çalışmıştır.” dedi.