İpek Medya Gurubu’na yapılan baskını değerlendiren Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, “Bugün için bu yaşadıklarımız, Türkiye için bir ayıp olarak tarihe geçecektir. Basına baskıyı asla kabul etmiyoruz.” dedi.

Bozkurt, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, “Halkın haber alma özgürlüğünün garantisi olan basına yapılanları üzülerek takip ediyorum. Bu, Türkiye için büyük bir ayıptır. Basın özgürlüğünün sağlanması, bunun önündeki engellerin kaldırılması için çalışılması gerekirken bunun yerine basına sansür, baskı gibi uygulamalar, üzerlerine, işinize gelmeyen şeyleri yazıp çizdiklerinde veya işinize gelmeyen haberleri yaptıklarında güç sahibi olanların basına baskı uygulaması dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez, hoş görülemez ve affedilemez. Ben bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti için 2015 yılında, 21. yüzyılda dünyaya karşı rezil olduğumuz şeklinde yorumluyorum. Umarım bu uygulamadan bir an evvel dönülür, ülkede her şey hukuk içerisinde, hukuk çerçevesinde, hukuka uygun olarak devam eder. İşinize gelmeyeni söyleyen her kim olursa olsun basını susturur, çalıştıkları kurumlara baskı yapar ya da o kurumlar faaliyetlerini sizin istemediğiniz gibi, istemediğiniz şekilde haber yaparlar ise üzerine varmanız hoş görülemez, affedilemez.” dedi.

Bugün Türkiye’de yaşananların bir ayıp olduğunu belirten Baro Başkanı Bozkurt, “Elbette ki hiçbir güç sahibi kendisine yaranmak için haberler yapan, hoş gelen haberleri yapan basına herhangi bir baskı uygulamaz ancak olması gereken, sizi en ağır dille eleştirseler bile hoşgörülü olmak, hükümet olmanın, devlet yönetmenin size getireceği eleştirileri hoşgörüyle karşılamak zorundasınız. Medeni dünyanın 21. yüzyılında gereği budur, aksi hiç şekilde kabul edilemez. Eğer Anayasa fiilen askıya alınmışsa ve bu devlet kurumlarını temsil eden kişilerce, siyasilerce söyleniyorsa zaten vatandaşın hukuk güvenliği kalmamış demektir. Vatandaş çerçevesine elbette ki basın da dahildir. Basın özgürlüğü, bu özgürlüklerin en önemli parçalarından birisidir. Özgürlükler yok edilmektedir ancak dünyanın hiçbir yerinde, geriye gidiş sonuna kadar olmaz. Dünyanın gittiği yön ileriyedir. Ebette bunlar zamanla düzelecektir ancak bugün için bu yaşadıklarımız, Türkiye için bir ayıp olarak tarihe geçecektir.” şeklinde konuştu.