Ankara’daki bombalı terör saldırısıyla ilgili olarak Aydın Barosu Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Gökhan Bozkurt, “Bir ülkenin başkentinin göbeğinde bombalar patlatılabiliyorsa bu artık sözün sonuna geldiğimizin ifadesidir. Sorumlu makamlarda olanlar, artık susup o makamları onurlu bir davranışla terketmelidir.” dedi.

Ülkenin, cumhuriyet tarihinin en kanlı ve vahşi terör saldırısıyla sarsıldığını söyleyen Baro Başkanı Bozkurt, “Kaybettiğimiz canlar ve yaralılarla birlikte her eve ateş, her yüreğe acı, vicdan sahibi herkesin gözüne yaş düşmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı, 13 Şubat 2015 tarihinde Amerika’da üç Müslümanın öldürülmesi üzerine Obama’ya hitaben, 'Biz siyasiler, ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz. Tavrımızı ortaya koymak zorundayız, çünkü halk size oylarını verirken, 'Benim can ve mal güvenliğimi sağlayacaksın' diye veriyor.' diyerek, iradesini ortaya koymuştur. Aynı çağrıyı, katliam yaşanan ülkemiz siyasetçileri ve idarecileri için de yinelemesini bekliyoruz. Evet, ülkemizde cinayet değil, bir katliam yaşanmıştır ve bundan, yönetim katında bulunanlar başta olmak üzere siyasiler sorumludur.” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı'nın olaydan sorumlu olduğunu ve ciddi bir duruşla istifa etmeleri gerektiğini savunan Bozkurt, “Son zamanlarda devletadamlarımızın gülerek karşıladığı olaylar, ne yazık ki milletimizin, hattâ vicdan sahibi herkesin ağladığı olaylardır. 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine aykırı olarak komşularının içişlerine karışırken sınırları yolgeçen hanına dönen, sayısı bilinmeyen teröristlerin kontrolsüz olarak şehirlerinde gezdiği ülkemizde artık canının güvende olduğuna inanan bir tek yurttaşımız kalmamıştır. Sorumlulara sesleniyoruz, eğer başkentinizin güvenliğini sağlayamıyorsanız bu ülkenin hiçbir yeri güvende değildir. Bu bombalardan habersizseniz, bu açık bir güvenlik zafiyetidir ve sorumluluk da size aittir. Yapmanız gereken tek bir şey vardır, devletin bekası ile milletin huzur ve güvenliği için hemen şimdi istifa etmek. Hattâ bunu yapmadan önce ihmali ya da sorumluluğu olan tüm kamu görevlilerini görevden almak. Bu teröre bir son vermek konusunda samimiyseniz, katliamı göremeyen istihbarat birimleri başta olmak üzere kamu görevlilerini artık o koltuklarda oturtmamalısınız.” ifadelerini kullandı.

Terörün her türlüsünü, her zaman olduğu gibi bugün de lanetlediklerii söyleyen Gökhan Bozkurt, “Aydın Barosu olarak, bir tek insanımızın dahi burnunun kanamadığı bir ülke istiyor, bunun gereğini acilen bekliyoruz. Ankara Garı’nın ulusumuz için acının son durağı olması temennisiyle terör saldırılarında kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımız ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize başsağlığı ve yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.” dedi.