Son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, halkı sağduyuya, yetkilileri de göreve davet etti. Türkiye’nin her gün verdiği şehitler ve ölümlerle acılara boğulduğunu belirten Bozkurt, “Halktan gizlenen mutabakatlar ve görüşmelerle şımartılan terör örgütlerinin hain elleri, huzurumuza tetik düşürmeye başlamıştır.” dedi.

Ülkenin huzura ve birliğe ihtiyacı olduğunu belirten Baro Başkanı Bozkurt, her gün gelen şehit haberlerinin yürekleri dağladığını söyledi. Bozkurt, “Son zamanlarda güzel yurdumuz, art arda yaşamakta olduğumuz terör saldırıları ile cehenneme dönmeye başlamış, halkımız ise meydana gelen ölümler ve neredeyse her gün verdiğimiz şehitlerle acılara boğulmuştur. Defalarca ifade ettiğimiz ve riayet edilmesini istediğimiz, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' prensibinden uzak tutumlar nedeniyle komşu ülkelerdeki ateş, ne yazık ki ülkemize de sıçramaya başlamıştır. Her nedense bir anda düğmeye basılmış gibi bombalar patlamaya, insanlarımız öldürülmeye başlanmış olup bu kaygı verici süreç, şiddetini arttırarak devam etmektedir.” dedi.

Terör ile terörist arasında ayrım yapılamayacağını vurgulayan Gökhan Bozkurt, “Bir terör örgütü karşısında diğerinin desteklenmesi, hoş görülmesi, cinayetlerine sessiz kalınması asla kabul edilemez. Bu noktada herkesin, samimi bir şekilde terörün her türlüsünü lanetlemesi, milli birlik ve beraberliğimizin gösterilmesinde ilk adımdır. PKK, IŞİD ya da adı ne olursa olsun her biri, eli kanlı terör örgütüdür. Bu ülkenin insanının, polisinin, askerinin canına kasteden kim olursa olsun, bu halkın ve insanlığın düşmanıdır. Ne olduğunu, içeriğini bizlerin, halkımızın, siyasi parti lider ve yöneticilerinin, hattâ milletin vekillerinin dahi bilmediği, teröristlerin halay görüntüleri ve davul zurna sesleriyle hatırladığımız, terör örgütünün mahkum lideriyle yapılan yasadışı görüşmelerle yadırgadığımız süreç yalan, ölümler ve verdiğimiz şehitler gerçeğimiz olmuştur. Anaların gözyaşları üzerinden yapılan ucuz, basit, sığ siyaset artık iflas etmiş, zira anaların gözyaşları zaten hiç dinmemiştir. Halktan gizlenen mutabakatlar ve görüşmelerle şımartılan terör örgütlerinin hain elleri, huzurumuza tetik düşürmeye devam etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan süreçte polislerin evlerinde, savcının makam odasında, binbaşının ailesinin gözleri önünde şehit edildiğini ve sokaklarda uluorta patlayan bombalarla insanların öldüğünü belirten Bozkurt, "Haklı olarak devletimizin istihbarat birimlerinin, tüm bu terör hazırlıkları esnasında ve saldırılar gerçekleştirilirken ne yaptıkları merak konusu haline gelmiştir. Sınırlarımızın içerisinde teröristlerin ellerinde silahlarla gezebilmesi, elini kolunu sallayarak can alması, izahı mümkün olmayan bir rezalettir. İnsanlarımız başta can güvenlikleri, çocuklarının geleceği, huzur ve adalet olmak üzere her konuda son derece kaygılıdır. Halkımız çocuklarını sokağa çıkarmamaktan, kalabalık yerlerde bulunmamaktan bahseder olmuş ve birbirine bunu telkin eder hale gelmiştir. Devletin görevi, yurtta güven ve huzuru sağlamak ve adaletin gerçekleşmesi için gerekli ortamı oluşturmaktır.” dedi.

Her gün gelen şehit haberlerinin, milletin yüreğini dağladığını ve babaocaklarına ateş üstüne ateş düştüğünü ifade eden Bozkurt, “Yaşanan hiçbir olay bu milletin birlik ve beraberliğini bozamayacak, Türk halkı cennet vatanı üzerinde oynanan hiçbir oyuna gelmeyecektir. Halkımız, her şeye rağmen sağduyulu kalmaya devam etmelidir. Millet görevini yapmıştır, şimdi görev sırası, milletin seçip Ankara'ya gönderdiği vekillerdedir. Zaman tatil zamanı değil, yüce Meclis'i çalıştırma, gerekirse gece gündüz çalışma zamanıdır. Bu yüzden milletvekillerinin yeri seçim bölgeleri ya da tatil beldeleri değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir.” şeklinde konuştu.

Teröre lanet eden Bozkurt, “Terörü bir kez daha lanetliyor, milletimize başsağlığı, kaybettiğimiz yurttaşlarımıza, şehit verdiğimiz tüm asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, başta anne ve babaları olmak üzere yakınlarına sabır diliyorum. Halkımızı sağduyuya, milletin vekillerini ve yetkililerini, hukuk devleti ilkesini asla ihlal etmeden teröre, kan ve gözyaşlarına son vermek için göreve davet ediyoruz.” dedi.