Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, terör eylemlerini kınadı. Adliye önünde baro avukatlarıyla birlikte basın açıklaması yapan Bozkurt, “Haftalardır yaşanan kanlı terör eylemleri, bu eylemlerde verdiğimiz sayısız şehitlerimiz ve yaşanmaya başlanan provokasyonlar endişelerimizi arttırmış, bu nedenle bir kez daha uyarılarımızı ve tavrımızı dile getirmek üzere bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Zira milletimiz artık her gün, gelecek acı haberlerin endişesiyle güne uyanmaya, anneler, babalar kaygı ile yaşamaya başlamıştır.” dedi.

Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını, terörle bir yere varılamayacağını, terörün bir insanlık suçu olduğunu dile getiren Baro Başkanı Bozkurt, “Terörle müzakere edilemeyeceğini, ülke sınırları içerisinde devletten başka silahlı herhangi bir oluşuma müsamaha gösterilemeyeceğini, terörle mücadeleden asla taviz verilmemesi gerektiğini de her platformda tekrar tekrar ifade etmiştik. Ne yazık ki uyarılarımız dikkate alınmamış, eli kanlı teröristlerle mücadele uzun bir süredir askıya alınmış, bu da şehirlere yerleşmelerine, silah sayılarını arttırmalarına ve lojistik olarak güçlenmelerine yol açmıştır. Bugüne nasıl ve ne şekilde gelinmiş olursa olsun, bir kez daha ifade etmek isteriz ki terör bir insanlık suçudur. Terör kan, gözyaşı ve nefretten başka hiçbir şey getirmez. PKK, eli kanlı bir terör örgütüdür ve derhal silahlarını bırakıp teslim olmalıdır. Devletimiz, ülkede bir tek silahlı terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelesini tavizsiz bir şekilde sürdürmelidir.” dedi.

Aydın Barosu olarak, devletin hukuk sınırları içinde kalmak ve masum insanların can güvenliğini azami şekilde korumak kaydıyla terörle kararlılıkla mücadele etmesini her zaman olduğu gibi bugün de sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Bozkurt, “Bu noktada herkes ve özellikle tüm siyasiler, sorumluluklarını bir an bile unutmadan hareket etmek zorundadırlar. Bu ülke hepimizindir. Bu zorlu süreçte milletimizin üzerine çok büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtmek isteriz. Ülkesini, vatanını, milletini seven insanlarımız, bugün daha da uyanık olmak ve oynanmak istenen oyunlara gelmemek için son derece dikkatli olmak zorundadır. Birlik ve beraberliğimize kastetmeye kalkan emperyal güçlerin taşeronu terör örgütünün oyununa gelinmemelidir. Her türlü provokasyona karşı tedbirli olunmalıdır. Çıkarılmak istenen iç savaş ve karışıklıkların nasıl sonuçlar doğurduğu, sınır komşumuz olan ülkelere bakıldığında rahatça görülebilmektedir. Türkiye ne bir Suriye, ne de Irak olmamalıdır. Belirtmek isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya, içeriden ya da dışarıdan hiçbir şer odağının gücü yetmemiştir, yetmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Baro avukatlarının duruşmalara, "Terörü Kınıyoruz" kokartı katarak gireceğini de belirten Gökhan Bozkurt, “Terörü bir kez daha lanetlediğimizi belirtiyoruz. Daha fazla acı çekmemek için devletimizi hukuk içerisinde kalarak terörle sonuna ve sona erdirilene kadar mücadeleye, halkımızı ise birlik ve beraberlik içerisinde kalarak oynanan bütün oyunları boşa çıkarmaya, bunun için her zamankinden fazla dikkatli ve uyanık olmaya davet ediyoruz. Yaşanan terör olayları sürecinde eli kanlı terör örgütünün saldırıları ve tuzakları ile kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta aileleri olmak üzere milletimize bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyoruz.” dedi.