Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı ilk meclis toplantısını 1800 yıllık NYSA Antik Kenti Bouletion'da (Yaşlılar Meclis Salonu) yaptı.

Meclis üyelerinin yanı sıra vatandaşların da ilgi gösterdiği meclis toplantısı, ilk defa 700 kişilik Antik Bouletion Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoklama ile açılan toplantının açılışında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, “NYSA Antik Kenti, ilimizin en önemli antik kentlerinden ve kültürel miraslarından birisidir. Büyük şehirimizin ev sahipliğinde bugün meclis toplantımızı burada gerçekleştiriyoruz. Bu toplantımız 1800 yıl sonra tarihi bir anlam ifade etmektedir. 1800 yıl önce bu meclis salonunda NYSA kentinin kültürel ve siyasi toplantıları yapılmaktaydı." ifadelerini kullandı.

Özlem Çerçioğlu, "Kazı çalışmaları Aydın Arkeoloji Müzesi başkanlığında Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Hakan Öztanır başkanlığında yapılmaktadır. Bizim burada toplantı yapmamızın amacı Nysa antik kentinin tarihsel zenginliğine dikkat çekmektir. Kentimizde sadece NYSA yok. Diğer ören yerlerinde de uygun görülürse bu toplantıları devam ettirebiliriz." diye konuştu.

21 maddelik gündemle yapılan meclis toplantısında tüm maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken, gündem dışı maddeler de gündeme alınarak oylandı. NYSA Antik Kenti'nin de gezildiği meclis toplantısı sonrası, 1800 yıl önce NYSA kentinde yaşayan kadınların giysilerini giyen kazı ekibi de büyük ilgi gördü. Meclis Başkanı Özlem Çerçioğlu, meclis üyeleri ve katılanlara NYSA Antik Kenti kazı başkanı Doç. Dr. Hakan Öztanır tarafından bilgi de verildi.