Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mersin’de cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın isminin verildiği park törenle açıldı. Efeler ilçesi Egemenlik Bulvarı'ndaki parkın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP’li belediye ve ilçe başkanlarıyla diğer vatandaşlar katıldı.

Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği açılışın yapılacağı alana gelen Başkan Çerçioğlu, Özgecan Aslan’ın fotoğrafının yer aldığı, “Son günü hiç hatırlamadan, hayallerinle uyu Özgecan” ifadelerinin yazıldığı park tabelasını inceledi. Özgecan’ın, anne ve babasının geleceği olduğuna işaret ederek konuşmasına başlayan Çerçioğlu, “Özgecan’ı bir belediye başkanı olarak değil, bir kadın ve bir anne olarak seviyor ve bağrıma basıyorum. Tüm gücümle topluma soruyor ve feryat ediyorum, neden kadının değeri yok? Neden kadın, bizim toplumumuzda aşağılanıyor? Dünyaya can veren kadın, neden iğrenç cinayet ve vahşete kurban ediliyor? Kadını yok eden anlayış, gerçekte insanlığı yok ediyor. Kadın erkek eşitliği var. Erkek egemen toplumdan özgür bireyler toplumuna geçmedikçe uygarlığa ve çağdaşlığa ulaşmak maalesef mümkün değildir. Adını andıkça toplum olarak utanalım, kadına layık olduğu sevgi ve saygıyı gösterelim diye Aydın’daki bu parkta, Özgecan’ın ismini yaşatmak ve hayat buldurmak istedik.” şeklinde konuştu.

Ardından protokol üyeleri, parka Özgecan’ın anısına bir manolya ağacı dikti. Çerçioğlu, daha sonra öğrenci olduğunu temsil etmesi için dikilen kalem şeklindeki ağaca, "Özgecan'ın Anısına" yazılı isimliği çaktı. Açılışa katılanar da, “Özgecan Aslan ölümsüzdür” ve “Kadına uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar atarak, kadın cinayetlerini protesto etti. Parka, Özgecan Aslan’ın fotoğrafının yer aldığı büyük bir tabela da dikildi.