19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Aydın’da gergin başladı. Atatürk Kent Meydanı'nda yapılması planlanan resmi kutlama programına, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından orada etkinlik olduğu gerekçesiyle izin verilmek istenmedi. Sabah meydanda polis, zabıta ve belediye ekipleri karşı karşıya geldi. Kısa süreli gerginliğin ardından CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ile Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi de bir süre tartıştı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meydanın bir kısmını resmi tören için ayırınca mesele halloldu. Meydandaki resmi törenin yanında CHP, ayrı olarak anıta çelenk koydu.

Tören alanı tartışması devam ederken vilayet binası önünde de resmi tören düzenlendi. Bu törenden sonra ise Vatan Partisi, ayrı olarak çelenk koydu. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılmadığı törende sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın çelenk koydu. Ardından kortej yürüyüşüyle Atatürk Kent Meydanı’na gidildi. Bu sırada meydanda bulunan CHP’liler, resmi tören için ayrılan yeri terkederek anıta çelenk koyup ayrı bir kutlama yaptı. Burada konuşan Milletvekili Baydar, “Sivil toplum ve siyasi partilerin, tüm halkın çelenk koyması engellenmiştir. Bunu protesto ediyoruz. Halkımızın bu bayramları kutlamaları engellenmiştir. Beraber kutlama anlayışı ve Kent Meydanı'nda birlikte kutlama istenmesine rağmen Aydın Valiliği, Büyükşehir ile ortak bir anlayış içerisinde olmamıştır. Burada bir programın olduğu bildirilmesine rağmen Aydın Valiliği, oldubittiye getirerek töreni bu alanda yapmak istemiş. Kendilerine bu istekleri karşısında, burada bulunan alanın bir parçası verilmiş ancak o alan beğenilmeyerek, bugün sabahtan itibaren polis nezaretinde Kent Meydanı'nda Büyükşehir'in yapmış olduğu etkinliklerin her türlü aletleri geriye itilerek alan oluşturup orada bayram kutlanmaya çalışılmıştır. Biz de bu protestomuzu yaptık ancak aileler çocuklarıyla bayram meydanına geldikleri için planlanan yerde kutlama yapılması için o alandan ayrıldık.” dedi.

19 Mayıs, Atatürk Kent Meydanı’nda resmi törenle ve CHP olarak ayrı ayrı kutlandı. Resmi törene Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, daire müdürleri ve diğer vatandaşlar katıldılar. Kutlamalarda gençlerin spor gösterisi ve halk oyunları da sergilendi.