Aydın’da aşırı yağışlar ve Kemer Barajı’nın kapaklarının açılması sonucu Bozdoğan, Nazilli, Yenipazar ve Köşk ilçelerindeki tarım alanları su altında kaldı. Baraj kapaklarının açılmasıyla Akçay’dan gelen suyun Büyük Menderes Nehri ile birleşmesiy sonucu taşkınlar meydana geldi. Tarım alanları, besi çiftlikleri ve alabalık tesisleri zarar gördü. Ayrıca selin getirdiği odunları toplayan bir kişi, suya kapılarak hayatını kaybetti.

Özellikle Kemer Barajı’nın su seviyesinin yüzde 93'ten 98,5 seviyelerine ulaşmasıyla Akçay’a 130 metreküp su deşarj edildi, Aydın’da Büyük Menderes Nehri ile Akçay’ın birleştiği noktalarda taşkınlar meydana geldi. Ekili binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı. Yonca, arpa, buğday ve çeşitli tarım ürünlerinin su altında kaldığı Aydın ovasında, hasar tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Su taşkınlarından en çok Bozdoğan ve Yenipazar ilçelerinde bulunan tarım alanları etkilendi. Baraj kapaklarının açılmasında geç kalındığını belirten çiftçiler, zarara en çok Kemer Barajı’ndan aniden salınan suyun etkili olduğunu iddia etti. Besi çiftlikleri su altında kalma tehlikesi olan bazı işletme sahipleri, kiraladıkları kepçelerle etrafa set çektirdi.

DSİ, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ilgili kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmayla su altında kalan tarım alanının 2 bin hektar olduğu belirlendi. Yağmurun dinmemesi ve barajdan salınan suyun debisinin yüksek olması sebebiyle tarım alanlarını su basmaya devam ediyor.

Bir açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini ve zarar görenler tespit edilerek mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi. Sel sularının en çok Yenipzar ilçesinde etkili olduğunu belirten Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı da çalışmaların devam ettiğini söyledi.