Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından modern ulaşım ağını oluşturan 65 otobüs bugün törenle hizmete başladı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sosyal belediyecilik anlayılşıyla 65 adet otobüs seferlere başlayacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi bando takımının gösterileri ile başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; “Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Sosyal Belediyeciliğin tüm gereklerini uyguluyoruz. Ulaşım konusunda sizlerden yoğun talepler aldık. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları biliyordum. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, 'Sizlere yakışan, modern ulaşım imkânlarını sağlayacağız' demiştim. Bunun için aldığımız 65 otobüsümüzü bugün halkımızla buluşturduk. Otobüslerimiz hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Otobüsler ve güzergahları hakkında bilgi veren Çerçioğlu, “10 metre uzunluğunda 11 adet 79 yolcu kapasiteli, 8.5 metre uzunluğunda 45 adet 59 yolcu kapasiteli, 6 metre uzunluğunda 9 adet 16 yolcu kapasiteli Toplam 65 adet otobüs pazartesi günü ücretsiz olarak ulaşıma başlıyor. Bu 65 otobüs 21 hat olarak birinci etap başlayacaktır. Otobüs seferleri Aydın – ADÜ- Germencik – Ortaklar, Söke, Kuşadası, Umurlu, Köşk, Nazilli, Nazilli Şehir içi, İsa beyli kampüsu, Nazilli Hastane çevresi gibi 21 hat olarak birinci etapta seferlere başlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından önce dualar edildi, ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra basın mensupları ve konuklar ile birlikte şehir turu yapıldı. Açılışa Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Aydın milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.