Aydın’da bugün cumartesi mesaisine gitmeyerek iş bırakan aile hekimleri, özlük haklarının verilmesi ve zorunlu nöbetlerin kaldırılmasını talep etti. Aile hekimliğinde angaryalara ve esnek çalışmaya "hayır" diyen Aydın Aile Hekimleri Derneği Başkanı Hakan Elatik, Türkiye’deki aile hekimlerinin Avrupalı meslektaşlarına göre üç kat daha fazla çalıştığını söyledi.

Dernek üyeleri, özlük haklarının kazanılması ve zorunlu nöbetlere karşı Efeler 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi önünde, sendikalar ve sağlık çalışanlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Elatik, halkın sağlığını korumak ve aile hekimliğine sahip çıkmak için meydanlara çıkmak zorunda bırakıldıklarını söyledi. Aile hekimliğinin bilimsel olmayan, tabanı olmayan yanlış uygulamalarla bitirilmek istendiğini iddia eden Elatik, "Aile hekimleri, bu ülkenin sağlık göstergelerini en üst düzeye taşımıştır. Bugün sunduğumuz hizmet, aile hekimliği sistemiyle ilgisi olmayan angaryalara rağmen gelişmiş ülkelerden daha üst seviyeye çıkmıştır. Türkiye’deki aile hekimleri, Avrupalı meslektaşlarına göre üç kat daha fazla çalışmaktadır. Bu yoğunluğa rağmen bizler halkımızın sağlığı için, aile hekimliği uygulamasının gelişmesi için yılmadan çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Bizler bu hizmeti verirken devlet bizi korusun istedik. Bu ülkenin insanlarına hizmet veren hekimler, kendilerini güvende hissetsin istedik. Sağlık çalışanları darp edilmesin istedik. Şiddete maruz kalmasın istedik." dedi. Sağlık alanında yapılan düzenlemelerin halkın sağlığına zarar verdiğini öne süren Hakan Elatik, "Kaliteli sağlık hizmeti, ancak gelecek kaygısı olmayan, kendine de vakit ayırabilen, şiddet korkusu yaşamayan, yönetim süreçlerine katılabilen mutlu çalışanlarla verilebilir. Çalışanlar yok sayılarak yapılan düzenlemeler ortadadır. Yetkililere sesleniyoruz, bırakın işimizi yapalım. Düzenleme adı altında yapılanlar, halkın sağlığına zarar veriyor." diye konuştu.

Basın açıklamasına Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt, Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, AHEF, Birlik ve Dayanışma Sendikası, SES, Türk Sağlık Sen ve Genel Sağlık İş üyeleri destek verdi.