Aydın’da engelli çocukların rahat ve huzurlu vakit geçirebilmesi amacıyla inşa edilecek Hisler Parkı'nın çalışmaları başladı. Engellilere yönelik birçok projeyi hayata geçiren Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER), Efeler Belediyesi ve Efeler Kent Konseyi işbirliğiyle Hisler Parkı inşa edecek. Parkta kafeterya, atölye, basketbol sahası, oyun grupları ve yeşil alanlar yer alacak. Kadıköy Mahallesi’ndeki 7 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak ve yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacak Hisler Parkı’nın, Eylül 2015 tarihinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor

Bütün engelli çocuklara yönelik olmasından dolayı Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Hisler Parkı, bir toplantıyla tanıtıldı. Proje hakkında bilgi veren KEBUDER Başkanı Perihan Öztürk, “Görme, duyma, konuşma, işitme engelli, otistik ve down sendromlu çocuklarımız için planladığımız Hisler Parkı’nda kafeterya, atölye, basketbol sahası, oyun grupları ve yeşil alanlar yer alacak. Engelli çocuklarımız, bu parkta rahat ve huzurlu bir şekilde vakit geçirecek. Engelli çocuklarımızın yaşamlarını daha da güzelleştirmek adına bu projeyi hayata geçireceğiz. Ülkemizde yaşayan tüm engellilere sahip çıkalım, onların her zaman yanında olalım. Projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Halis Günday da her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Aydınlıları engelli çocuklara ve projeye destek olmaya davet eden Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir ise projeye herkesin sahip çıkmasını istedi. Konuşmaların ardından projeye destek verenler plaketle ödüllendirilirken engelli çocuklar da gönüllerince eğlendi. Hisler Parkı tanıtım toplantısına belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler, engelli çocuklar ve aileleri de katıldı.