Aydın'daki sağlık çalışanları, sağlıkta şiddeti kınadı. Aydın Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlıkçılar, Samsun’da öldürülen Opr. Dr. Kamil Furtun için gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia etti. İl Sağlık Müdürlüğü önüne, üzerinde “Sağlıkta Şiddete Son” yazan siyah çelenk koyan sağlıkçılar, şiddetin durdurulması için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Aydın Devlet Hastanesi önünde, sağlıkçılar adına bir açıklama yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, "Uyardık, artık yeter dedik, sağlıkta günbegün artan şiddete karşı, duymadılar. Acil taleplerimizi ilettik, görmezden geldiler. Biz bu cinayetlere zemin hazırlayan faktörleri çok iyi biliyoruz. Bu cinayette, katil kadar sorumluluğu olanlar, 'Ben doktora iğne yaptırmam. Doktor bir iğne yapar, adamı felç eder icabında.' diyenlerdir. Bu cinayette katil kadar sorumluluğu olanlar, 'Doktor efendi dönemi bitti.' diyenlerdir. Acı ile doluyuz; yılların emeği ile yetişmiş, kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitlerle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakârca hizmet vermeye çabalayan çok kıymetli meslektaşlarımız için gözyaşı döküyoruz.” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın, sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlayamadığını iddia eden Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt ise, "Son bir yılda beyaz koda bildirilen şiddet vakası sayısı 11 bin 174. Şiddet sürekli tırmanıyor. Samsun’da da cinayete dönüştü. Sağlık çalışanlarının tamamı, hayatlarından endişe ederek çalışıyor. Çalışanlar, ne yazık ki şiddete karşı korumasız. Türk Sağlık-Sen olarak, Samsun’da yaşanan vahşi cinayeti protesto etmek ve sağlık çalışanlarının can güvenliğine dikkat çekmek için bugün tüm yurtta iş bırakıyoruz. Sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet üretmeyeceğiz. Alanlara çıkarak, sağlık çalışanlarının yaşam hakkını, güvenli çalışma hakkını savunacağız.” dedi.

Genel Sağlık İş Sendikası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın da desteklediği protesto eylemi, Aydın Devlet Hastanesi önünde başladı. Burada toplanan sağlıkçılar, ellerinde siyah çelenkle İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüdür. Burada yapılan kısa açıklamanın ardından, “Sağlıkta Şiddete Son” yazılı çelenk, müdürlüğü kapısına koyuldu. Eylem, sağlıkçıların dağılmasıyla sona erdi.