Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, saldırıya uğrayan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ı evinde ziyaret etti. Doğan, gazetecilere bu dönemde yapılan baskıyı hiçbir dönemde görmediğini söyledi.

Ahmet Hakan’ı Nişantaşı’ndaki evinde ziyaret eden Aydın Doğan, ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Son dönemde gazetecilere yönelik baskı ve saldırılara değinen Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Sıkıyönetim gördüm, baskı yönetimi gördüm. Gazetem basıldı, toplatıldı. Bazen basımı durduruldu. Ama bu dönemde gazetecilere yapılan baskıyı ilk defa gördüm. Çünkü; gazeteciler gazetecilere baskı yapıyorlar. Bir taraftakiler diyor ki ‘öbür taraftaki gazetecileri dövün!”

Benim yayın grubum Sayın Cumhurbaşkanı ve ailesine karşı en dikkatli yayın yapan kurumdur. Ama biz bağımsızız. Bizi illa benim yanımda olacaksın… Ben hükümet yanlısı olmak zorunda değilim. Ama hükümet karşıtı da değilim. Bu hükümet bağımsızlığı kabul etmiyor. Yanında olmayan herkese ‘bunlar karşımda’ diyor.” ifadelerini kullandı.” (Sürecek)