Aydın’ın Efeler ilçesinde bir kişinin, su olmayan evinde beslediği köpekler ve mahalleye yaydığı kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar, 15 yıldır buna bir çözüm bulamıyor. Belediye, savcılık ve hayvan hakları derneklerine şikayet eden, aralarında imza toplayan mahalle sakinleri, ne köpeklerden kurtulabildi ne de kokusundan. Köpeklerin çocuklarına ve kendilerine saldırdığını, çevreye yaydıkları pis kokunun artık çekilemez olduğunu belirten mahalleliler, bundan kurtulmak istiyorlar. Vatandaşların şikayetçi olduğu evde, 20’ye yakın köpek bulunduğu belirtildi.

Mahallelinin şikayeti üzerine bugün yine polislerle birlikte 65 yaşındaki Sırrı Uyar’ın evine giden Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, savcılık izni olmadan içeriye giremeyeceklerini söyledi. Mahalle sakinleri ise evden yayılan kokunun giderilmesi için gerekenin yapmasını istedi. Ev sahibi ve vatandaşlarla görüşen Belediye Veterinerlik Şube Müdürü Serdar Güleryüz, birçok dava açılmasına rağmen her seferinde savcılıktan takipsizlik kararı çıktığını söyledi. Köpeklerin sağlık tetkikleri için mahalleye geldiğini ifade eden Güleryüz, savcılıktan yazı gelmediği sürece köpekleri oradan alamayacaklarını ve herhangi bir müdahalede bulunamayacaklarını kaydetti.

Mahalle sakinleriyle bir süre tartışan Uyar ise, kendisine iftira atıldığını söyledi. Pis kokuyu ve köpeklerinin saldırdığını kabul etmeyen Uyar, “Buranın suyunu kestirdiler. Arabama ve evime zarar verdiler. Benim ve hayvanlarımın kimseye zararı yok. Koku da yok, köpeklerim de kimseye saldırmadı. Kanunlar neyi gerektiriyorsa onu yapıyorum.” dedi. Bütün girişimlerine rağmen iki katlı evinde beslediği 20'den fazla köpeğinin çevredeki insanları rahatsız ettiği yönünde Sırrı Uyar’ı ikna edemediklerini belirten Efeler Mahallesi Muhtarı Şerif Ali Avcı, çözüm bulunamamasına dikkat çekti. İlgili yerlere şikayet ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirten Muhtar Avcı, “Polis ve zabıtaya bildirdik, bir şey yapılamadı. Kaymakamlığa dilekçe verdik, hayvan sevenler derneğine de bildirdik, bir şey çıkmadı. Vatandaşlar, bu pis kokudan ve hayvanların saldırmasından şikayetçi. Buna çözüm bulunmalı. Şikayete konu olan Sırrı Uyar’ı da ikna edemiyoruz. Bu sorun, bir türlü çözüme kavuşmadı.” dedi.

Polis ve zabıta ekipleri, mahalle sakinleriyle görüştükten sonra hiçbir işlem yapmadan ayrılırken vatandaşlarla Sırrı Uyar arasında uzun süre tartışma yaşandı. Pis kokudan rahatsız olanlar, koku yok diyen Uyar’ı evinin kapısını açması için ikna edemedi.