Eski savcı Bugün Gazetesi Yazarı Gültekin Avcı’nın 7 köşe yazısından tutuklanmasına meslektaşlarından tepki yağdı. Tutuklama kararını değerlendiren Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Aydın Engin, “Bu karar ve uygulamalar siyasal mücadele sınırlarını da geride bırakmış, devlet gücünün zorbaca kullanılmasıdır.” dedi.

Gültekin Avcı, 3 gün nezarette tutulduktan sonra savcıya ifade dahi vermeden tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı, aralarında husumet bulunmasına rağmen reddi hakim talebini reddederek Avcı hakkında tutuklama kararı verdi.

Gültekin Avcı’nın tutuklanmasına, birçok gazeteci hakkında da soruşturma açılmasına tepki gösteren Aydın Engin, soruşturma ve tutuklama kararlarını hukuk zemininde tadrtışmayı abes bulduğunu söyledi. Engin, “Bu karar ve uygulamalar siyasal mücadele sınırlarını da geride bırakmış ve devlet gücünün zorbaca kullanılmasıdır. Zorbalığa karşı ya aynı yöntemlerle mücadele edersiniz ki şiddeti siyasal mücadele yöntemi olarak kullanmayı kesinlikle reddeden benim için söz konu değildir ya da demokrasinin sınırları içinde mücadele edersiniz. Bence Gültekin Avcı'lar ve özgürlükler için mücadele etmek artık 1 Kasım 2015 gününe bağlanıyor. Geceyi gündüze katarak hazırlanmamız gereken 1 Kasım'a.”