Aydın'ın Efeler Belediyesi, artan terör olayları sebebiyle Türk bayrağı dağıttı. Meclis toplantısında da gündeme gelen bayrak dağıtımını yapan Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, “Belediye meclisimiz ve ilçe halkımızdan da gelen talep üzerine bu kampanyaya hız verdik. 7'den 70'e bütün yurttaşlarımızın sahip çıkması gereken, en kıymetli varlığımız olan bayrağımızın ne büyük önem taşıdığının hepimiz bilincindeyiz. Ülkemizde bayrağımız inmeyecek, ezanımız susmayacak, ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliği de bozulmayacak." dedi.

Efeler Belediye Meclisi'nde, geçen haftalarda bir önergeyle bayrat dağıtma kampanyası gündeme gelmişti. Başkan Özakcan, bu konuda çalışmaları olduğunu ifade ederek, kampanyayı en kısa sürede başlatacaklarını söylemişti. Özakcan'ın açıklamasının ardından kampanya çalışmaları hız kazanarak, bayrak dağıtımına başlandı. Personeli ve bir grup vatandaşla belediye önünde toplanan Başkan Özakcan, kampanyanın startını burada verdi. Bayrağın Türk milleti için önemini ifade ederek, "Ülkemizin yıllardır çekmekte olduğu terör olaylarından dolayı yaşadığı acıların artık bitmesini istiyoruz. Hiçbir yurttaşımızın, hiçbir ayrım gözetmeden terörden dolayı yaşamını yitirmesini kabul etmiyoruz. Bizim bayrağımız, tüm yurttaşlarımızın simgesidir. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bütün etnik köken, mezhepsel farklılıklarıyla Türk vatandaşı olarak kabul ettiğimiz ve Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan her yurttaşımız ile ulusumuzun simgesi ve temsili olan bayrağımıza sahip çıkmak adına bu kampanyayı başlattık. Bayrağımız vatanımızın birliği, bütünlüğü ve kardeşliğimiz, barış içerisinde yaşama arzumuz en büyük değerimizdir." dedi.

Belediye önündeki törenden sonra personel, esnaflar başta olmak üzere ilçe halkına Türk bayrağı dağıttı. Vatandaşlar da bayrakları alarak evlerine ve işyerlerine asıp terörün biran önce sona ermesini ve kardeşçe yaşamayı istediklerini belirtti.