Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Ege Et'in satış şubelerini açmasına, Aydın Kasaplar Celepler ve Besiciler Odası'ndan tepki geldi. Oda Başkanı İsmail Kadı, “Ege Et’in etleri sağlıksız. Ege Et reyonlarında dana eti değil, inek eti satılıyor. Ben Ege Et’ten et alıp yemem.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, esnafın yanında olması gerekirken esnafla uğraştığını ve zulmettiğini öne süren Kadı, Ege Et’in açılışına katılmasını da, “Benim kasaba zulmedip onlara eziyet ederken bana bu davetiyeyi yolladığı için beni görüp utansın diye o yüzden açılışa katıldım.” şeklinde açıkladı. Ege Et satış bayilerinin düzenli ve sağlıklı olmadığını, halkın sağlığıyla oynandığını iddia eden İsmail Kadı, “Kasaplar olarak anahtarı teslim mi edelim? Ülkemizde hayvan sıkıntısı var. Bakanlığın çıkardığı yasaya göre sucuk, kıyma yapmamız yasak. Özlem Çerçioğlu’nun yanına gittiğimde bana, 'Ege Et için 5 milyon TL yatırım yapacağım. Aydın Efeler'e değil, büyük ilçelere açacağım.' dedi. Özlem Çerçioğlu’ndan bize danışmasını beklerdim. Fikir birliği yaparak hem Ege Et kazanırdı hem de kasap esnafımız kazanırdı hem de Aydın halkına hizmet olurdu. Çerçioğlu, kasap esnafının ekmeğiyle oynuyor. Bizim etimizle Ege Et’in fiyatı aynıdır, hattâ Ege Et’ten aldıkları 1 kg. etin 200 gr.'ını çöpe attıklarını da düşünürsek bizim etimiz daha ucuz. Bizim etimizin tamamını tencereye atarsınız, Ege Et’in yarısını çöpe atarsınız. Ege Et reyonlarında dana eti değil, inek eti satılıyor. Ben Ege Et’ten et alıp yemem.” dedi.

Aydın’da 45 kasap bulunduğunu ve bunun da fazla olduğunu belirten Oda Başkanı Kadı, zaten zor durumda olduklarını söyledi. Ege Et’in fiyatına karşılık yeni bir fiyat politikası belirlemeyeceklerini, kasapların fiyatlarının uygun olduğunu beyan eden Kadı, et satış noktalarının önemli olduğunu söyledi. Ege Et satış noktalarının satış için uygun olmadığını ve çalışanların işi bilmediklerini de iddia ederek, “Buralarda Çine’deki hasta, yaşlı, süt vermeyen ineklerin kesildiği Ege Et’in ürünleri satılıyor. Ege Et, esnafla uğraşacağına büyük marketlerle uğraşsın. Bu portakal dağıtmaya, ekmek satmaya benzemez. Yaşlanan, miadı dolmuş, doğuma elverişli olmayan kocamış inekler Ege Et’te kesiliyor, Ege Et ve belediyenin hizmet verdiği AYBA ve Havuz Cafe gibi, Menderes Park gibi tesislerde halka köfte ve kıyma olarak yediriliyor. Ege Et ve satış noktaları sıkı kontrol altına almalı.” şeklinde konuştu.