Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, Şırnak'ta PKK saldırısında şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde konuşan abisi Yarbay Mehmet Alkan’a soruşturma açılmasının 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. Yarbay Mehmet Alkan’ın söylediklerine katıldıklarını da belirten İsmail Ece, “Ateş düştüğü yeri yakıyor, yürekleri yakıyor. Yarbayımınızın söylediklerine ben de katılıyorum, doğru söylüyor.” dedi.

Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece yaptığı açıklamada, Yarbay Mehmet Alkan’ın söylediklerinin doğru olduğunu ve canından can veren birisinin yaşadıklarını başkalarının anlayamayacağını belirtti. Ece, şunları kaydetti: “Yarbayı eleştirmenin suçlu ilan etmenin karşısındayım. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz yıllar olmuş, eşini, ailesini, kardeşini, çocuğunu, oğlunu şehit vermiş ailelere sık sık ziyarete gidiyoruz. Yakını şehit olalı 10 sene geçmiş ama o acı halen o insanlarda taze, çıkmıyor. Düşünün bir yarbay, kardeşi yüzbaşı, bir kardeşi de subay o artık hiçbir şey tanımıyor. Yüreği yanmış o insanın. Hiç kimse kendisini onun yerine koyamaz. Koymayan insanlar da ahkam kesemez. Soruşturma açılmasına katılmıyorum, kabul de etmiyorum. Çünkü o an için şehit yakını ne dediğini bilmiyor. Dünyası kararmış. Kardeşi, kardeşi. Can, can gidiyor o da canının bir parçası.”

Şehit yakınlarının acılarının ancak ölünce dindiğini vurgulayan Ece, şu ifadeleri kullandı: “Biz devamlı şehit aileleriyle birlikte olduğumuz için bu acıları çok iyi tanıyoruz. Bu ailelerle yüz yüce geldiğimizde bu acıları yine yaşıyorlar çoğu evladım diye bize sarılıyor, şehit anneleri, şehit babaları ağlıyorlar. O acı geçmez. Ölünceye kadar de geçmesi mümkün değil. Tabutun içindeki yarbayın kardeşi, kardeşinin tabutuna sarılıyor o anda ne dediğini o da bilmiyor. Bilse bile o sözleri gene söyler. Ben olsam bu lafları ben de ederim. Hiç kimseyi tanımam orada. Ateş düştüğü yeri yakıyor, yürekleri yakıyor. Yarbayımınızın söylediklerine ben de katılıyorum, doğru söylüyor. Benim karşımda 1765 şehidimin resmi var. Siz bir dernek düşünün ki, üye sayısının artmasını istemiyor. O dernek biziz.”

Ortada bir acı olduğunu belirten Aydın Şehit Yakınları ve Malul Gaziler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin de sağduyuya davet etti. Ortada giden bir can olduğunu hatırlatan Esin, “Acının resmisi resmi olmayanı olmaz. Her ne şekilde olursa olsun o onun kardeşi. Vatanını ne kadar seven bir ailesi bu aile üç tane evladını asker yapmış. Bence bu olay ne böyle konuşulacak ne de tekrar tekrar gündeme getirilecek olay değil. Çünkü bir can var ortada. Ve canın da canı yani. Canı gitmiş. Acı içerisinde insanlar neler yapmıyor. Ortada bir acı var kolay değil. Belki de bu iki kardeş Harbiye’de aynı anda okudular. Buna katlanmak ne kadar zor. Biz de bu acıya 30 senedir katlanmaya çalışıyoruz. Sağduyulu davranmak gerekiyor, ortada giden bir can var.” dedi.