CHP Aydın İl Teşkilatı, teröre tepki yürüyüşü düzenledi. Aydın Sevgi Yolu’nda başlayan yürüyüşün bitiminde konuşan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatcı, “Terörü yapanı, destekleyeni, terör üzerinden siyaset yapan kan tüccarlarını lanetliyoruz.” dedi.

Yürüyüşe, CHP Aydın milletvekilleri Metin Lütfi Baydar, Mehmet Fatih Atay, ilçe başkanları belediye başkanları ve partililer katıldılar. Türk bayraklarıyla yapılan yürüyüş, sloganlar eşliğinde Adnan Menderes Bulvarı’ndan Kıbrıs Cadde Kavşağı’na kadar devam etti. Atatürk Kent Meydanı’nda sona eren yürüyüş sonunda şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatcı, “Gönül isterdi ki bugün burada barışı kutlamak için toplanmış bulunalım. Ancak tam tersi artan terör olayları ve şehitlerimiz için toplandık ve yürüdük. Terörle müzakere edenler, Oslo’da her şeyi teslim edenler. Bebek katili Öcalan’dan halk kahramanı oluşturmaya çalışanlar ve başkanlık unvanına sahip olabilmek için ver 400 vekili bitsin yaşananlar diyenler bugünkü yaşanan kaosun sorumlularıdır. Ocaklara ataşeler düştükçe yüreğimiz yanıyor. Bizler yeter dedikçe, eli kanlı, ağzı salyalılar daha fazla kan diyor. Eli kanlı terör örgütüyle kaçak saraydaki sözde kral, 7 Haziran’dan sonra kana doymak bilmediler. Yine olan halkın mazlumun çocuklarına oluyor. Bizler yeter artık diyoruz. Daha fazla evlatlarımızın ölüm haberini almak isteniyoruz. Terörü yapanı, destekleyeni, terör üzerinden siyaset yapan kan tüccarlarını lanetliyoruz. Bir kişinin unvanı değişecek diye daha fazla şehit haberi almak istemiyoruz. Şehitlerimizin kanının mezar taşlarının üzerine basarak yükselmeye çalıştığın o unvanını da Saray'ınla birlikte başına yıkıp seni başkan yaptırmayacağız.” dedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı terörü protesto yürüyüşü olaysız sona erdi.