Maddi imkansızlıklardan dolayı 3 yaşındaki oğlunu yetiştirme yurduna teslim etmek zorunda kalan 25 yaşındaki Ö.K. isimli kadın, oğlunun, kaldığı Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evi’nde darp edildiğini iddiasıyla önce karakola gitti, daha sonra da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çocuğuyla çeşitli bahanelerle 20 günden fazla görüştürülmediğini ve bundan şüphelendiğini söyleyen Ö.K, “Çocuğumu getirdiler. Gözünde morluk vardı. Vücuduna baktım, vücudunda da morluklar vardı. Diş izleri vardı. Oradaki görevlilere sordum, 'Ranzadan düştü.' dediler. İnanmadım. Çocuğum, Sevgi Evi’nde şiddet görmüş. Bunun için çocuğuma rapor almak istedim. Polis beni çocuğumla hastaneye götürmedi. Çocuğum darp edilmiş. Bunu gizliyorlar. Bunu yapanlar cezalandırılsın.” şeklinde konuştu.

Aydın’ın Efeler ilçesinde oturan Ö.K., üç yıl önce oğlu A.S.’yi dünyaya getirdikten sonra şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanmak zorunda kaldı. Mahkemenin çocuğun velayetini kendisine vermesi üzerine 3 yaşına kadar zorluklar içinde büyüttü. Geçim sıkıntısı çeken genç kadın, çalışmadığı ve üvey babasının evinde kaldığı için çareyi, çocuğunu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim etmekte buldu. Anne Ö.K., “O gün hastaneye götürmek istedim, ona bile izin vermediler. Benim çocuğumun gözünde, boynunda morluklar vardı, hattâ vücudundan diş izleri vardı. Bunu annem de gördü. Bunu çocuğuma yapan kimse ortaya çıkarılsın ve cezası neyse çeksin.” dedi.

Maddi imkansızlıklardan dolayı çocuğundan ayrılmak zorunda kalan Ö.K.'nin oğlu A.S., 13 Temmuz 2015'te alınarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evi’ne yerleştirildi. Genç kadının iddiasına göre oğlunun özlemine dayanamadığı için 10 gün sonra görmek için müracaatta bulundu. Yetkililer, A.S.’nin yeni yuvasına alışma aşamasında olduğunu söyleyerek göstermedi. Yuvaya verdiğinin 24. gününde, ısrarları sonucunda oğluna kavuşabildi.

Ö.K., oğlunu gördüğü anı şöyle anlattı: “Yaklaşık bir aydır oğlumu göremiyordum. Bana değişik bahaneler üretiyorlardı. En sonunda oğlumu görebilmem için izin çıktı. Ben ve annem, çocuğum A.S.’yi görebilmek için Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’ne gittik. Oğlum A.S. ile görüşmeden önce bir yetkili yanıma gelerek, oğlumun uykusunda yataktan düştüğü için yüzünde hafif bir morluk olduğunu söyledi. Aradan beş dakika geçti ve oğlum odaya girdi. Gördüğüm manzara karşısında adeta şoke oldum. Oğlumun morluklar sadece yüzünde değil, vücudunun çeşitli yerlerinde de vardı. Ayrıca bacağında da diş izleri gördüm.”

A.S.’nin çok neşeli ve sevecen bir çocuk olduğunu söyleyen Ö.K., “Karşımda sanki çok farklı birisi vardı. Oğlumun o sevecenliği gitmiş, gölgesinden bile korkan biri haline gelmişti. Oğluma, 'Seni dövdüler mi?' diye sorduğumda, korkusundan sadece kafasını salladı. Ben oğlumu teslim ettiğimde, vücudunun küçük bir yerinde dahi çizik yoktu, şimdi ise vücudu morluk içerisinde. Yetkililere sorduğumda ise bana, arkadaşlarıyla şakalaşırken olduğunu söylediler ama inanmadım. Benim oğlum adeta işkenceye maruz kalmış. Bunun için de savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Kimse bunun sorumlusu, yargı önünde hesap verecek.” dedi.

Kötü muamele yapıldığı için oğlunu geri almak istediğini yetkililere söylediğini de kaydeden anne Ö.K., “Bu olaylardan sonra çocuğumu geri aldım. Çocuğum için koruma kararı varmış, onun da kaldırıldığını öğrendim. Yarın gidip imza atacağım. Benim çocuğumun, benim yanımda özel odası var. Benim çocuğumun düşmesi söz konusu değil.” diye konuştu.